Op de tweede dag van het NK Baan/Weg in Heerde zijn vrijdag de KNSB-jaarprijzen inlineskaten 2017 uitgereikt.

Crispijn Ariëns werd uitgeroepen tot beste inlineskater van 2017. Hij won niet alleen het Open NK Marathon in Hallum, maar behaalde ook een bronzen medaille bij het EK in het Portugese Lagos. "Mooi prijsje", reageerde Ariëns, die geldt als een ambassadeur voor het inlineskaten. "Dit is een blijk van waardering voor alles wat je doet. Dat voelt altijd goed."

Bij de vrouwen ging de jaarprijs over het skateseizoen 2017 naar Manon Kamminga. Na een periode van ups en downs werd zij vorig jaar in Lagos gewoon weer Europees kampioen op de marathon.

Talent van het Jaar 2017 werd Jordy van Workum. Hij won vorig jaar bij het EK zilver (puntenkoers) en brons (afvalkoers) en veroverde diverse nationale titels. Met zijn attractieve manier van rijden geldt Van Workum als een voorbeeld voor zijn leeftijdgenoten.

Het Talent van 2017 kon zijn prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen, Vanwege een valpartij op de 1000 meter moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis. In zijn plaats nam broertje Mees de cheque van 500 euro in ontvangst. Ariëns en Kamminga ontvingen beiden een glazen trofee.