Ireen Wüst is teleurgesteld in haar sponsor Justlease.nl. Het bedrijf overweegt om toch door te gaan als sponsor in de schaatssport, maar de olympisch kampioene op de 1500 meter heeft te horen gekregen dat er voor haar geen plek meer is in het team.

Haar coach Rutger Tijssen vertelde Wüst het nieuws een dag voor de start van het WK allround in Amsterdam. "Er gingen geruchten over de sponsor en toen heb ik gevraagd hoe het zat", zegt Wüst in het NOS Sportjournaal. "Rutger zei dat ik te oud was. Dat was een behoorlijke teleurstelling. Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop."

Vorig jaar oktober maakte Justlease.nl bekend na dit seizoen te stoppen als sponsor. Maar de plannen lijken nu te zijn veranderd. Wüst richtte zelf het team drie jaar geleden op. "Het was mijn project en voelde als mijn kindje. Dat het zo eindigt is heel jammer."

Coach Tijssen had na het WK met Wüst over de toekomst willen praten, maar wilde niet liegen toen ze naar de geruchten vroeg. "Ik heb haar bewust de waarheid willen vertellen. Het is voor iedereen hartstikke ongelukkig dat het eerder naar buiten is gekomen."

Hij denkt dat Wüst niet in het vierjarenplan van het team past. "Ireen heeft te kennen gegeven nog twee jaar door te willen", zei hij op NPO Radio 1. Tijssen denkt zelf nog na over zijn toekomst, maar gaat er niet vanuit dat hij nog met Wüst kan samenwerken. "Er zijn aannames gemaakt dat ik haar te oud vind. Ik denk dat er dan kleine barstjes in de samenwerking komen."