Tickets
Shop
Nieuws 29 mrt 2018

Tweede team en Beloften voor Okay Fashion & Jeans

Het peloton marathonschaatsers voor komend seizoen blijft zich uitbreiden. Ook de formatie van Okay Fashion & Jeans/Interfarms groeit. Teammanager Edward van Dijk maakte bekend dat er opnieuw een tweede team komt in de Topdivisie, maar daarnaast ook een ploeg in de Beloftendivisie.

De ploeg van Okay Fashion & Jeans is in principe klaar voor het nieuwe seizoen, maar nu wordt er in de periferie van de hoofdmacht nog druk gewerkt aan uitbreidingen. De formatie beschikte afgelopen seizoen al over een opleidingsteam met Jasper Bovenhuis en Ruurd Dijkstra.

Die twee rijders komen ook volgend seizoen op het ijs, maar worden dan ook nog vergezeld door een derde en vierde ploeggenoot. "Wie dat zijn, kunnen we op dit moment nog niet zeggen", aldus Edward van Dijk. Dat geldt ook voor de naam van het team. Die zal binnen twee weken bekend zijn.

"Deze rijders krijgen dezelfde faciliteiten en trainingen als de hoofdploeg, maar rijden wel voor een andere sponsor", vertelt Van Dijk. "Ook gaan de rijders uit dit team volledig hun eigen wedstrijden rijden."

Beloftenteam
Helemaal nieuw is wel het Okay Fashion & Jeans Beloftenteam dat binnen dezelfde organisatie gaat vallen. Voor die ploeg is al een aantal opvallende namen vastgelegd. De eerste is die van Yves Vergeer, afgelopen seizoen nog debuterend op dat niveau voor het team van ZAES. De net 17-jarige Vergeer is de zoon van Pascal Vergeer, de trainer waarmee Van Dijk lang samenwerkte.

"Yves Vergeer is echt een marathontalent en wij willen graag helpen om zijn talent tot wasdom te laten komen", stelt Van Dijk. "Hij is ook de enige rijder uit het Beloftenteam die het volledige programma draait met de hoofdploeg van Okay Fashion & Jeans."

Opvallende naam
Bij de andere schaatsers die uitkomen voor het Beloftenteam nog een opvallende naam: Jordy van Workum, die net als Vergeer afgelopen seizoen uitkwam voor ZAES. Van Workum (17) werd in februari Nederlands marathonkampioen bij de junioren B, maar stond ook bij de Beloften al op het podium. Van Workum heeft, zowel op de schaats als op skates, de reputatie onvoorstelbaar sterk te zijn.

Van Workum en Vergeer worden vergezeld door Merijn Scheperkamp, een 18-jarig talent dat z'n wedstrijden tot nu toe vooral reed in de C-marathons op de Vechtsebanen in Utrecht. Daar stond hij vaker wel op het podium dan niet.

Zowel Van Workum als Schepenkamp neemt een status aparte in bij de nieuwe formatie. Beide schaatsers richten zich namelijk vooral op de langebaan. Van Dijk: "Zo af en toe rijden ze een marathon mee of werken ze een training af met de ploeg. Maar in principe werken zij een programma voor de langebaan af."

Meer lezen over marathon? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan