Na Team Stehmann en SKITS (Team Vector) komt er volgend seizoen nóg een nieuwe marathonploeg in de Topdivisie bij de heren. Team BraGeld, wat staat voor Brabant/Gelderland, maakt vanaf het nieuwe seizoen de overstap van de Beloftendivisie naar de Topdivisie.

Voor trainer Jan van den Hoogen betekent dit na enkele jaren beloftendivisie een terugkeer op het hoogste niveau. Van den Hoogen zou in eerste instantie een stapje terug doen, maar met zijn ervaring en de liefde voor het marathonnen kon hij het wereldje niet makkelijk loslaten.

Van den Hoogen wilde de afgelopen periode diverse rijders ondersteunen met het verbeteren van de techniek en van daaruit sneller en beter te worden. Het doel was dan om na een paar jaar de overstap te maken naar de Topdivisie. Maar al na één jaar is hij ervan overtuigd dat zijn jongens al veel geleerd hebben en meer kunnen.

“Wanneer we een goed trainingsschema maken voor de zomermaanden, bij de start van het nieuwe seizoen voldoende ijstrainingsuren hebben, de jongens voor elkaar willen werken, samen plezier hebben en er een gezellige sfeer en teamgeest aanwezig is, dan staan ze er volgend jaar”, is hij er zeker van. “We willen altijd aanvallend rijden, daar komt het publiek voor en dat hebben we dit seizoen ook veelvuldig laten zien.”

Foto : Neeke Wassenbergh

Het team heeft al heel veel steun gehad van de diverse nieuwe sponsors dit jaar, zodat er een nieuw team onder de naam BraGeld opgezet kon worden. De meeste sponsoren komen uit Brabant en Gelderland, vandaar ook de naam BraGeld. “We hopen dat er voor aankomend seizoen nog een paar grote sponsors bijkomen, dat zou goed zijn om de jongens nog betere trainingsmogelijkheden en faciliteiten te kunnen bieden. Als we dan ook nog een paar goede rijders erbij kunnen krijgen, komt het helemaal goed.”

Het team bestond afgelopen seizoen uit de Jasper van Mierle (foto), Thomas Kruk, Gijs Boer en Henriek van Milligen (foto bovenaan). Alle vier de rijders hebben aangegeven graag bij de ploeg te willen blijven.