Tickets
Shop
Nieuws 27 mrt 2018

Talent Niels Overvoorde kiest AB Vakwerk

Niels Overvoorde is de nieuwste aanwinst van marathonteam AB Vakwerk. Dat maakt de ploeg van coach Roy Boeve vandaag bekend. Overvoorde kwam deze winter nog uit voor de formatie van Port of Amsterdam.

Foto : AB Vakwerk

De 21-jarige Overvoorde debuteerde onder de vleugels van coach Casper Helling bij de studentenploeg op het hoogste niveau. Voor die tijd kwam hij twee jaar uit voor de ploeg van Groenehartsport.nl. Daar toonde Overvoorde al zijn talent door enkele marathons bij de Beloften op zijn naam te schrijven, maar de vetste vis ving hij in januari vorig jaar. In Heerenveen veroverde het talent uit Delfgauw de nationale titel bij de neo-senioren.

Die titel bleek goed voor een ticket naar de Topdivisie, waar de Zuid-Hollander zich afgelopen winter bij de studentenploeg van Port of Amsterdam goed ontwikkelde. Overvoorde reed meerdere keren in de top tien, werd tweede in het jongerenklassement en eindigde bijzonder knap als zevende in de eindstand van de KPN Marathon Cup.

Heel goed
Zo'n debuutseizoen had zelfs Overvoorde zelf eigenlijk niet verwacht. "Het ging echt heel goed. Natuurlijk had ik tot dan wel elk seizoen een stap gezet, maar dit was wel de Topdivisie. Het ging echt beter dan ik zelf had gedacht."

Dat leidde uiteindelijk tot de belangstelling van AB Vakwerk. Helemaal onverwacht kwam die voor hem niet, bekent Overvoorde. "Tja, ik zag natuurlijk ook wel dat het bij AB Vakwerk niet altijd even goed liep. Daarnaast wist ik dat Sam Boon zou stoppen en dat ze op zoek moesten naar een vervanger. Ik draaide zelf een goed seizoen, en dacht 'misschien komen ze wel bij mij'. En dat gebeurde."

Mooie ploeg
Hij is er, vervolgt Overvoorde, hartstikke blij mee. "Een paar jaar terug had ik zelf helemaal nooit gedacht dat ik ooit zo bovenin de Topdivisie zou kunnen meedraaien. Eigenlijk had ik elk jaar zoiets van 'ik zie wel wat er komt'. En dan nu zo'n mooie ploeg. Dat is voor mij inderdaad een droom die uitkomt."

Zijn prestaties waren de ploegleiding van AB Vakwerk inderdaad niet ontgaan. Daarom werd niet geaarzeld Overvoorde vast te leggen voor het hoofdteam van AB Vakwerk volgend seizoen, waar de rijder uit Delfgauw dus ineens zij aan zij rijdt met mannen als Gary Hekman, Frank Vreugdenhil en Rick Smit.

Onderscheidt zich
"Hij is jong, hij is sterk, en het is een aanvaller", analyseert teammanager Teun Breedijk de kwaliteiten van Overvoorde. Die aspecten zet Overvoorde bovendien om in resultaten. "Hij rijdt goede uitslagen, zit altijd wel in de kopgroep en onderscheidt zich eigenlijk het hele seizoen al. Wat goed is, komt snel, zeggen ze altijd, en wij vinden dat dit zeker ook van toepassing is op Niels. We denken met hem een goede toevoeging voor het team te hebben binnengehaald."

In april pakt AB Vakwerk de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer op. Mét Niels Overvoorde. Die vindt dat best een beetje spannend, bekent hij. "Het is toch nieuw, een andere omgeving. Maar het zijn vooral ook rijders waar ik een paar jaar terug nog tegenop keek."

Meer lezen over marathon? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan