Tickets
Shop
Nieuws 02 mrt 2018

Nederlandse junioren dringen door tot eindtoernooi op WK shorttrack

In het gloednieuwe ijsstadion in Tomaszow Mazowiecki staat dit weekend het WK shorttrack voor junioren op het programma. Een Nederlandse selectie van acht rijders reisden af naar Polen. Op vrijdag werden de kwalificaties op alle afstanden gereden.

1500 meter kwalificaties
Op de 1500 meter strandden de drie Nederlandse dames in de heats. Georgie Dalrymple werd derde in haar rit en Xandra Velzeboer eindigde als vierde in haar race. Om door te gaan naar de halve finales, hadden ze op plek één en twee moeten eindigen. Marijn Wiersma kreeg een penalty op de 1500 meter.

De drie mannen verzekerden zich wel van een plek in de halve eindstrijd. Via voorronden plaatsten zich makkelijk voor heats. Daarin won Friso Emons zijn race, Jasper Brunsmann en Bram Steenaart werden derde in hun ritten. De top drie was genoeg voor de halve finales.

500 meter voorronden
Dalrymple, Velzeboer en Wiersma hebben zich op de kortste afstand geplaatst voor de heats. Zowel Dalrymple als Velzeboer wonnen hun race in de voorronden. Wiersma werd tweede in haar rit, genoeg voor plaatsing.

Bij de heren wonnen Emons, Steenaart en Brunsmann alledrie in de voorronden en plaatsten zich daarmee voor de heats.

1000 meter voorronden
Op de 1000 meter staan Wiersma en Velzeboer in de heats, Dalrymple werd vijfde in haar race. Bij de heren plaatsten Steenaart, Brunsmann en Emons zich met een plek in de top twee voor de volgende ronde.

Aflossing
Beide relayploegen zijn door naar de volgende ronde. De dames met Gioya Lancee, Velzeboer, Dalrymple en Wiersma wonnen hun rit en staan in de halve finales. De winst van Hugo Bosma, Brunsmann, Emons en Steenaart bracht de mannen naar de kwartfinales.

Bekijk hier de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan