Er staat weer een mooi schaatsweekend voor de deur met een aantal grote toernooien. Naast het WK Allround in Amsterdam mogen de junioren van de langebaan én het kunstrijden aan de bak op het WK. Lees hieronder waar en wanneer je alles kunt volgen.

WK Allround (9 t/m 11 maart)
In de sfeervolle ambiance van het Olympisch Stadion beginnen de beste schaatsers van de wereld vrijdag aan het WK Allround. Sven Kramer gaat proberen voor de vierde keer op rij de wereldtitel te veroveren, 125 jaar nadat Jaap Eden in Amsterdam tot wereldkampioen werd gekroond. Bij de vrouwen staat Ireen Wüst voor de zware opgave haar titel van 2017 te prolongeren. De NOS zendt het hele toernooi rechtstreeks uit, op televisie en radio, op NOS.nl en in de app. Op vrijdag begint de uitzending om 19.30 uur, op zaterdag om 15.50 uur en op zondag om 13.10 uur. De livestreams van het WK vind je hier, net als de overige informatie over het WK op De Coolste Baan van Nederland.

WK Junioren (9 t/m 11 maart)
Voor de junioren staat komend weekend het belangrijkste toernooi van het seizoen op het programma. Voor de tien rijders is het WK het ultieme doel waar ze maandenlang naar hebben toegewerkt. De vraag is of het toernooi bij de vrouwen 'het Jutta-tegen-Joy-toernooi' wordt. Jutta Leerdam is de regerend wereldkampioen, Joy Beune won onlangs het NK Allround. Ook op de individuele afstanden zullen zij om de medailles gaan strijden. Bij de mannen is Chris Huizinga de regerend wereldkampioen, maar hij mag niet meer meedoen dit jaar. De wedstrijd is te volgen via een livestream. Voor de overige informatie kun je hier terecht.

WK Junioren Kunstrijden (8 t/m 11 maart)
Het WK Kunstrijden voor junioren zal de komende dagen in het Bulgaarse Sofia worden gereden. Namens Nederland is Kyarha van Tiel van de partij. Zij hoopt dit jaar de lange kür te halen. "Daar ga ik alles aan doen." Voor meer informatie over het toernooi kun je op de algemene website terecht. De uitslagen zijn te vinden op de website van de ISU.

De Bloksma 10 kilometer Bokaal (10 maart)
Bij een gebrek aan 10 kilometer wedstrijden besloot oud-schaatser Bob de Jong vier jaar geleden een wedstrijd op hoog niveau in het leven te roepen. Deze wedstrijd wordt zaterdag in Haarlem verreden; de mannen rijden de 10 en de vrouwen de 5 kilometer. De Bloksma 10 km Bokaal kan men vanaf 19.30 uur gratis op de IJsbaan Kennemerland in Haarlem bekijken. Kijk hier voor meer informatie.