Tickets
Shop
Nieuws 22 mrt 2018

Hoe kan ik het schaatsen dit weekeinde volgen?

Het schaatsseizoen zit er bijna op, maar dit weekend worden er nog wel een paar grote wedstrijden gereden. Het WK Kunstrijden en de Europa Cup Finale voor de shorttrackers staan onder meer op het programma. Hoe je dat kunt volgen, lees je hieronder.

WK Kunstrijden (22 t/m 25 maart)
Helaas geen Nederlandse deelnemers aan het WK Kunstrijden in Milaan, maar de liefhebbers kunnen via de officiële website het toernooi volgen.

Europa Cup Final (23 t/m 25 maart)
In Ventspils (Letland) sluiten de shorttrackers hun seizoen af met de Europa Cup Final. Hier zal worden gestreden om het klassement en uiteraard om de (individuele) afstanden. Voor meer informatie kun je hier terecht. 

Kunstrijweek (22 t/m 25 maart)
De Kunstrijweek is een toernooi in Den Bosch waar in verschillende categorieën zoals showrijden en synchroonschaatsen wordt gestreden om prijzen en Nederlandse titels. Voor meer informatie over de Kunstrijweek kun je hier terecht.

WK Schaatsen voor studenten (22 t/m 25 maart)
In Minsk wordt er de komende dagen gestreden om de wereldtitels langebaan voor studenten. De Nederlandse delegatie bestaat uit zes mannen en zes vrouwen, die op alle disciplines zullen deelnemen (alle olympische onderdelen plus de teamsprint).

Bij de dames doen Myron Koops, Nienke Kleinsman, Lilian Temmink, Paulien Verhaar, Lina Miedema en Anna Ruysenaars mee. Bij de heren nemen Jelte Boersma, Hille Drenth, Jeroen Janissen, Ronald Ligtenberg, Sjors van der Meer en Tijmen Polman deel aan het WK. Kijk hier voor meer info.

Klik hier voor de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan