Tickets
Shop
Nieuws 02 mrt 2018

Hoe kan ik dit weekend het schaatsen volgen?

Er staat weer een bomvol schaatsweekend voor de deur. Voor de junioren staan belangrijke internationale toernooien op de planning. De sprinters rijden het WK in China en in eigen land worden de finales van de Marathon Cup en Holland Cup verreden. Lees snel verder, want zo mis je niks!

Foto : Soenar Chamid

ISU Junior World Cup Final (2-4 maart)
In Salt Lake City rijden de Nederlandse junioren dit weekend hun laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Voor deelnemers, startlijsten, livestream van de finale kun je hier terecht. 

Vikingrace (2-3 maart)
De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi in Thialf gaan zo'n 288 jonge schaatsers de strijd met elkaar aan. De deelnemers komen naast Nederland uit onder meer Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken. Voor meer informatie en uitslagen, klik hier. De livestream vind je hier.

WK Shorttrack junioren (2-4 maart)
Voor onze jonge shorttrackers staat dit weekend het wereldkampioenschap voor junioren in Polen op het programma. Voor startvolgorden en uitslagen, klik hier! Een livestream vind je hier. 

WK Sprint (3-4 maart)
In China worden dit weekend de sprinttitels verdeeld. Via de NOS of website van de ISU is de wedstrijd live te volgen. Voor startlijsten en uitslagen, klik hier.

Marathon Cup Finale (3 maart)
Zaterdag staat alweer de laatste van een reeks prachtige marathonwedstrijden op het programma. In Amsterdam wordt de finale van de competitie verreden. Wij hebben al vernomen dat het een gezellig feestje gaat worden op de Jaap Eden IJsbaan, dus wees erbij! Natuurlijk is de wedstrijd ook weer via de livestream te volgen. Voor klassementen en meer: schaatsen.nl/marathon

Finale Holland Cup en NK Neo-senioren (3-4 maart)
Voor deelnemerslijsten, uitslagen en meer, klik hier!

SYS Budapest Cup (2-4 maart)
Aan deze synchroonschaatswedstrijd in Hongarije doen twee Nederlandse teams mee, wie dat zijn en hoe je ze op de voet kunt volgen vind je hier. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan