Tickets
Shop
Nieuws 06 mrt 2018

Annouk van der Weijden stopt met schaatsen

Annouk van der Weijden stopt na het WK Allround met schaatsen. Dat maakte de 31-jarige schaatsster van Team Plantina dinsdag bekend.

Foto : Soenar Chamid

"Het is mooi geweest. Prachtig zelfs. Maar het is klaar", schreef Van der Weijden op haar Instagrampagina. "Na dit seizoen stop ik met topsport. Dat doe ik met een opgeheven hoofd na mijn beste seizoen ooit. Mooi is het dat ik kan stoppen als regerend Nederlands kampioen allround en massastart."

Van der Weijden werd in PyeongChang op haar tweede olympische optreden nipt vierde op de vijf kilometer. Ook kwam ze uit op de massastart. "De teleurstelling van die vierde plek op de vijf kilometer tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang zal ik nog wel even voelen, maar dat ik op dat moment mijn beste race kon rijden maakt mij dan weer trots."

"Het WK Allround van aankomend weekend in Amsterdam zal mijn laatste wedstrijd zijn. Een mooier afscheid dan een WK in een uitverkocht Olympisch Stadion kan ik mij niet bedenken. Ik ga er alles aan doen om daar ook een sportief hoogtepunt van te maken."

Het is mooi geweest. Prachtig zelfs. Maar het is klaar. Na dit seizoen stop ik met topsport. Dat doe ik met een opgeheven hoofd na mijn beste seizoen ooit. Mooi is het dat ik kan stoppen als regerend Nederlands kampioen allround en massastart. De teleurstelling van die nipte vierde plek op de vijf kilometer tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang zal ik nog wel even voelen, maar dat ik op dat moment mijn beste race kon rijden maakt mij dan weer trots. Het WK allround van aankomend weekend in Amsterdam zal mijn laatste wedstrijd zijn. Een mooier afscheid dan een WK in een uitverkocht Olympisch Stadion kan ik mij niet bedenken. Ik ga er alles aan doen om daar ook een sportief hoogtepunt van te maken. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund in de afgelopen vijftien jaar. Mijn familie en vrienden, maar in het bijzonder de teamsponsoren Plantina en Continu en mijn persoonlijke sponsoren Record en ViNU.

Een bericht gedeeld door Annouk de Rijk (@annoukderijk) op


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan