Tickets
Shop
Nieuws 17 jun 2018

Marathonseizoen 2018/2019: wat verandert er komende winter?

Terwijl veel marathonschaatsers momenteel hun wedstrijden op wieltjes rijden, komt het winterseizoen ook langzaam in zicht. De inschrijving voor het marathonseizoen 2018/2019 is geopend voor ploegen en individuele rijders. Een aantal zaken is veranderd ten opzichte van vorig seizoen.

Foto : Huub Snoep

In totaliteit zijn er voor komend seizoen meer wedstrijdnummers toegekend bij de Topdivisie dames en Beloftendivisie heren dan afgelopen winter. De verwachting is dat zowel de pelotons als het aantal ploegen dat zich inschrijft zullen groeien. 

En dat zal zijn vertaalslag krijgen: Topdivisie dames starten met drie of vier rijdsters en Topdivisie heren met drie tot zes rijders. Beloften starten individueel of met twee tot vier rijders. Bij de regiotop dames geldt de komende winter hetzelfde: zij kunnen zich dus inschrijven om in ploegverband van start te gaan, maar daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om individueel deel te nemen aan de competitie.

Regiotop dames
De doelstelling hierachter is de doorontwikkeling van de regiotop dames, die vanaf seizoen 2019-2020 omgevormd moet worden tot de Beloftendivisie dames.

Vangnet
Bij de Topdivisie heren bestaat de mogelijkheid om in een uiterst scenario in te schrijven via 'Team KNSB'. Deze optie is bestemd voor de ingeschreven rijders in het seizoen 2017-2018 die nog geen onderdeel uitmaken van een ploeg ploeg. Dit geldt ook voor de top-10 in de ranking van de Beloftendivisie in het seizoen 2017-2018.

Op gelijke voorwaarden als individuele rijders bij de Beloftendivisie kan er op deze manier voor landelijke wedstrijden worden ingeschreven, waarbij de KNSB zorg zal dragen voor een kledingpakket. Overige zaken dienen rijders zelf te organiseren.

De inschrijvingen moeten voor 1 juli worden ingediend. Een voorlopig overzicht van de wedstrijdnummers is hieronder te vinden.

Topdivisie heren
Topdivisie dames
Beloftendivisie heren


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan