Tickets
Shop
Nieuws 05 jul 2018

Marit van Beijnum en Merijn Scheperkamp geselecteerd voor Jeugd Olympische Spelen

Op de vierde dag van het WK Inline-skaten heeft de wereldbond World Skate de eerste deelnemers bekendgemaakt voor de Jeugd Olympische Spelen (YOG), die in oktober gehouden worden in Argentinië. Op basis van hun goede prestaties op de piste in Heerde zijn Marit van Beijnum en Merijn Scheperkamp geselecteerd voor het prestigieuze toernooi, dat geldt als de jeugdvariant van de Olympische Zomerspelen.

Foto : Eline Hooghiemstra

Na afloop van het pistetoernooi op het WK in Heerde werd een klassement opgemaakt over de 500 meter, 1000 meter en de 5000 meter afvalkoers. Op basis daarvan werden in totaal 24 rijders geselecteerd die in oktober afreizen naar Buenos Aires, waaronder dus Van Beijnum en Scheperkamp. Tijdens de Jeugd Olympische Spelen zullen eerdergenoemde afstanden ook verreden worden. Het klassement dat daaruit volgt zal uiteindelijk de medaillewinnaars bepalen.

Scheperkamp, de tweevoudig winnaar van WK-brons was op basis van zijn prestaties al vrij zeker van plaatsing, maar moest nog wel even afwachten op de officiële bevestiging van de bond. "Plaatsing voor de YOG was zeker een doel op dit toernooi. Voor het eerst met skeeleren op de Jeugd Spelen, daar kon ik alleen van dromen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan