Tickets
Shop
Nieuws 05 jul 2018

Heerenveen Summer Cup: Unieke wedstrijd op ijs én inlinepiste

Nog niet eerder werd er een prijs vergeven in een gecombineerd toernooi over schaatsen en inlineskaten, maar deze zomer maken sprinters én langeafstandrijders kans op een unieke prijs.

In Thialf en op de skeelerpiste in Heerenveen wordt op 14 en 15 juli de internationale Summer Cup verreden, een initiatief van Bram Smallenbroek en Sjoerd de Vries in samenwerking met Thialf, Koninklijke ijsvereniging Thialf, IJs en Skeelervereniging Lindenoord Wolvega, Sportstad Heerenveen, KNSB en ISU.

Het doel van de wedstrijd? Vooral Heerenveen als gecombineerde trainingslocatie op de kaart zetten. "Er ligt hier een mooie piste en een geweldige ijsbaan, allemaal binnen vijf kilometer. Dat mag best wat meer uitgedragen worden. Het is de enige plek op aarde waar zo'n hoge kwaliteit piste en ijsbaan vlak bij elkaar liggen", begint Smallenbroek. "Daarnaast ligt hier een geweldig netwerk van verenigingen die ontzettend veel expertise in huis hebben op het gebied van de schaats- en inline sport."

"Ik geloof dat dit de beste plek is om te trainen en om die nou alleen met Nederlanders te delen? Het gaat hier allemaal goed, maar er mag meer gebruik gemaakt worden voor buitenlandse trainingskampen en atleten."

Een ander doel is om multidisciplinair trainen kracht bij te zetten. "De inlinewereld heeft de weg naar het ijs al lang gevonden, maar andersom valt dat nog tegen. Dit evenement is een laagdrempelige mogelijkheid om te proeven aan beide wedstrijden, zowel ijs als inline", voegt De Vries toe.

Internationale wedstrijd
De timing heeft alles te maken met het WK Inlineskaten in Heerde en de aanwezigheid van bijna 20 landen tijdens de ISU-trainingsweek, die vanaf 9 juli in Thialf op het programma staat. Een perfect moment voor deze unieke wedstrijd! "En dat is dus een heel mooi middel om te laten zien wat je in huis hebt."

Na dit volgens Smallenbroek 'testevent' is het zijn bedoeling om de Summer Cup jaarlijks terug te laten komen. Het mag een onderzoekend jaar zijn, maar het is al wel een officiële ISU-schaatswedstrijd, en er kunnen dus tijden gezet worden.

Uniek klassement
De atleten die meedoen aan de tweekamp op ijs en vesmaco maken kans op de titel King & Queen of the Summer Cup. Er zijn twee klassementen te winnen: de sprint en de lange afstanden. De sprinters zullen twee keer de 500 meter rijden. De langeafstandrijders rijden in Thialf een mass start en op de skeelerpiste een punten/afvalkoers. Aan de overwinning in het gecombineerde klassement zit ook een geldprijs verbonden.

Inschrijven voor de schaatswedstrijd kan via een mail naar koninklijkeijsverenigingthialf@gmail.com. Inschrijven voor de inlinewedstrijd gebeurt op schaatsen.nl. Wie zich inschrijft voor beide wedstrijden doet automatisch mee om de prijzen.

Toeschouwers
Publiek is van harte welkom bij de wedstrijden. Er worden foodtrucks aangerukt en de toegang is gratis! Houd voor alle spelregels, het tijdschema en overige informatie de website van de Summer Cup in de gaten!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan