Tickets
Shop
Nieuws 23 jan 2018

Yuskov en Kulizhnikov uitgesloten van Olympische Spelen

Denis Yuskov en Pavel Kulizhnikov zullen tijdens de Olympische Spelen niet in actie komen. Dat meldt de baas van de Russische schaatsbond, Alexei Kravtsov, tegen Russische media.

Foto : Soenar Chamid

Yuskov en Kulizhnikov zijn uitgesloten voor de Spelen, omdat ze in het verleden geschorst zijn geweest vanwege een overtreding van de dopingregels. Beiden waren kanshebber voor het eremetaal in Zuid-Korea: Yuskov op de 1500 meter en Kulizhnikov op de 500 en 1000 meter.

In Rusland is met grote verontwaardiging gereageerd op die lijst, want een duidelijke reden waarom de sporters niet zijn uitgenodigd is volgens vicevoorzitter Stanislav Pozdniakov niet gegeven door het IOC.

De speciale toelatingscommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vrijdag 389 Russische sporters aangewezen die nog in aanmerking kunnen komen voor deelname aan de Olympische Spelen volgende maand onder de neutrale noemer 'Olympic Athletes from Russia'.

Mochten de twee naar sporttribunaal CAS willen stappen, dan zal dat voor de Spelen geen verandering in de zaak brengen. Dat heeft IOC-voorzitter Thomas Bach te kennen gegeven. Er staan nu nog vier Russische schaatsers op de lijst voor deelname aan de Spelen in PyeongChang: Sergei Trofimov, Natalia Voronina, Olga Graf en Angelina Golikova. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan