Tickets
Shop
Nieuws 17 jan 2018

Schaatsers op social: Lachend naar Erfurt en Europees goud

Schaatsers houden hun volgers via verschillende social media-kanalen op de hoogte van hun bezigheden. Schaatsen.nl blikt in 'schaatsers op social' wekelijks terug op wat er zoal gedeeld is.

De schaatsers van Team Justlease.nl zijn hier op weg van Inzell naar Erfurt, waar de vijfde World Cup van het seizoen wordt gereden. De laatste test voor de Olympische Spelen.

Road trip , Inzell —> Erfurt. On our way to the next World Cup. @team_justlease.nl

Een bericht gedeeld door Ireenw (@ireenw) op

Ook Anice Das bereidt zich 'serieus' voor op de World Cup in Erfurt. 

Even serieus graag! Lekker Savida 😂🙈 #ditwordtniks

Een bericht gedeeld door Anice Das (@anicedas) op

Sven Kramer en Rintje Ritsma reden maandag het eerste rondje op De Coolste Baan van Nederland in Amsterdam.

Zeven medailles haalde het Nederlandse shorttrackteam op het EK in Dresden. Sjinkie Knegt won vijf keer goud, inclusief de relay met Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf. De andere twee medailles gingen naar Yara van Kerkhof (zilver) en Suzanne Schulting (zilver). Een mooie generale voor de Olympische Spelen.

Oh en vergeet trouwens ook niet te kijken naar de documentaire 'Hyena's op het IJs', die vrijdag in première gaat op De Coolste Baan van Nederland!

Ready for the Olympics!!✨💫 #TeamNL #zodoenwedat #DoWhatYouCant

Een bericht gedeeld door SUZANNE SCHULTING 🖤 (@suzanneschulting) op

Dan nog wat minder leuk nieuws. Moniek Klijnstra moet het voorlopig even rustig aan doen met sporten. Zij legt hieronder uit waarom.

Al anderhalf jaar heb ik een enkelblessure. Op dit moment geniet ik niet van trainingen omdat ik bang ben dat ik mijn enkel verder kapot maak. Dat geeft mij stress. Daarom heb ik besloten om voor nu topsport even los te laten en te zorgen dat mijn enkel volledig hersteld. . Het is erg balen omdat ik steeds meer in mijzelf begon te geloven. Dit zorgt er ook voor dat ik er alles aan zal doen om weer terug te kunnen komen! . Voor nu is mijn doel om de dagelijkse bezigheden weer pijnvrij te kunnen doen. En daar hoort recreatief sporten bij. Zodra dat weer tot de dagelijkse kost hoort, zal ik nieuwe sportieve doelen kunnen stellen. Hopelijk tot snel op de baan! . #haicobouma #teamsuomodo #topskating.nl #jeroenstrijkerfilms #maplez #noheelsjustwheels #blijdatikglij #nicesports #4f

Een bericht gedeeld door Moniek Klijnstra (@moniekklijnstra) op

Tot slot een grappige foto van Carlijn Schoutens, die volgende maand debuteert op de Olympische Spelen. Niet als Nederlandse, maar als Amerikaanse. Zij vertrok in 2014 naar de VS om daar beter te worden als schaatsster. Dat was een goede keus, want haar droom gaat uitkomen. Op deze foto zie je Schoutens aan het krachttrainen, terwijl haar vader zich vermaakt met een boek.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan