Tickets
Shop
Nieuws 28 jan 2018

Primeur voor Bosker en Van der Weijden op KPN NK Allround

Marcel Bosker is voor het eerst in zijn loopbaan Nederlands kampioen allround geworden. De 21-jarige rijder was ook op de afsluitende 10.000 meter de snelste. Bij de vrouwen was Annouk van der Weijden de beste.

Foto : Huub Snoep

Bosker noteerde een tijd van 13.22,65 en bleef daarmee Lex Dijkstra bijna twee seconden (1,78) voor. Marwin Talsema eindigde op de derde plek (13.27,84). 

In het algemeen klassement bleef Bosker diezelfde Dijkstra voor. Thomas Geerdinck, ploeggenoot van Bosker, completeerde het podium bij de mannen. 

Bosker volgt zijn ploeggenoot Jan Blokhuijsen op als Nederlands kampioen allround. Door zijn titel bemachtigt hij ook een titel voor het WK Allround, dat in maart plaatsvindt in Amsterdam. Sven Kramer en Patrick Roest, beiden Lotto-Jumbo, waren al zeker van een ticket. 

Vrouwen
Van der Weijden won eerder op de dag bij de vrouwen voor het eerst in haar leven de nationale allroundtitel. De 31-jarige rijdster van Team Plantina won de afsluitende 5000 meter en was daarmee veruit de beste in het klassement. Linda de Vries pakte het zilver, Melissa Wijfje het brons.

Op de afsluitende 5000 meter reed Van der Weijden de snelste tijd: 7.07,84. Zij was daarmee een stuk sneller dan de nummer twee Reina Anema, die 7.14,59 reed. Sanne in 't Hof eindigde knap op de derde plek met een tijd van 7.15,27. In het klassement bleef Van der Weijden Linda de Vries en Melissa Wijfje ruim voor. 

Van der Weijden mag zich daardoor voor het eerst Nederlands kampioen allround noemen. De Leiderdorper, die zich op het OKT al plaatste voor de Olympische Spelen op de 5000 meter, veroverde door haar titel het laatste ticket voor het WK Allround. Ireen Wüst en Antoinette de Jong waren daar eerder al zeker van.

1500 meter
Bosker schreef eerder op de dag al de 1500 meter op zijn naam. Hij noteerde een tijd van 1.47,58 en eindigde daarmee ruim twee seconden (2.08) voor Tijmen Snel (1.49,66). Chris Huizinga werd derde (1.49,67). 

Vrouwen
Linda de Vries was bij de vrouwen de snelste op de schaatsmijl. De 29-jarige rijdster van Team Plantina won in een onderling duel van Van der Weijden. De Vries noteerde een tijd van 1.58,11 en was daarmee een halve seconde sneller dan haar ploeggenote:  1.58,63. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan