Tickets
Shop
Nieuws 26 jan 2018

Peeters ontwerpt zelf olympische schaatspak van België

De Belgische Jelena Peeters, die in Zuid-Korea in actie zal komen op de 1500 en 5000 meter, heeft zelf het olympische schaatspak voor België ontworpen. De schaatsster is afgestudeerd als grafisch ontwerpster en bedacht samen met collega Henk Willems de vormgeving voor de snelpakken.

Foto : Fotopersburo Martin de Jong

De Koninklijke Belgische Schaatsfederatie (KBSF) heeft de pakken in samenwerking met de officiële kledingpartner AGU laten ontwikkelen door Sportconfex, zo meldt Gazet van Antwerpen.  De pakken zijn getest op de baan en in de windtunnel. 

"We zijn er trots op dat nu ook schaatsers uit kleinere schaatslanden kunnen profiteren van Nederlandse knowhow op het gebied van aerodynamica", zegt Björn Jeurissen, algemeen directeur van AGU. "De producent staat al jarenlang aan de absolute top en maakt ook de pakken voor het Nederlandse team."

Bart Swings in nieuw tenue | Foto : Fotopersburo Martin de Jong

Vijf Belgen zullen tijdens de Winterspelen in het gloednieuwe pak ten strijde trekken: naast Peeters zijn dat Bart Swings en Mathias Vosté (langebaan), Jens Almey en Ward Pétré (shorttrack). Kijk voor meer informatie over de Belgische ploeg op de website van de KBSF.

Peeters houdt het overigens niet bij pakken, ze ontwerpt ook bijvoorbeeld ook prachtige aankondigingen voor de wereldbekerwedstrijden. Volg haar voor meer mooie ontwerpen op Instagram.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan