Tickets
Shop
Nieuws 07 jan 2018

Olympisch shorttrackteam geselecteerd voor EK in Dresden

Alle tien de Nederlandse shorttrackers die volgende maand in Zuid-Korea deelnemen aan de Olympische Spelen strijden komend weekeinde (12-14 januari) in Dresden om de titels op het Europees Kampioenschap.

Foto : Neeke Smit

Daan Breeuwsma en Yara van Kerkhof mogen als Nederlands kampioen de individuele afstanden rijden op het EK. Breeuwsma zal samen met Sjinkie Knegt (mits hersteld van zijn liesblessure) en Itzhak de Laat om de medailles gaan strijden. Dylan Hoogerwerf, vorig jaar nog winnaar van het zilver op de 500 meter op het EK, rijdt alleen de relay. Dat geldt ook voor Dennis Visser.

Suzanne Schulting is door bondscoach Jeroen Otter ook aangewezen voor de individuele afstanden. Zij nam het afgelopen weekend niet deel aan het NK, omdat ze niet helemaal fit was. Lara van Ruijven is de derde rijdster voor de individuele afstanden. Dat betekent dat Rianne de Vries alleen meegaat voor de relay, net als Jorien ter Mors.

De volgende drie rijders rijden de individuele afstanden:
Mannen: Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat
Vrouwen: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven

Voor de relay zijn de volgende rijders geselecteerd:
Mannen: Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser.
Vrouwen: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Jorien ter Mors en Rianne de Vries

Voor de Olympische Spelen zijn drie individuele startplaatsen nog niet ingevuld: de 500 en 1000 meter bij de mannen en de 1000 meter bij de vrouwen. Aanstaande woensdag worden de namen bekendgemaakt van de rijders die deze laatste tickets krijgen toegewezen.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan