Tickets
Shop
Nieuws 24 jan 2018

KNSB zet in op succesvol vervolg na vertrek Wilma Boomstra bij RTC Midden

Wilma Boomstra zal aan het einde van dit seizoen vertrekken als coach van RTC Midden shorttrack. Dat meldt Wilf O’Reilly, disciplinemanager shorttrack van de KNSB. Boomstra heeft aangegeven andere ambities te hebben dan coaching binnen de RTC-structuur van de KNSB.

Foto : Erwin van de Griek

De KNSB en het bestuur van RTC Midden voeren inmiddels oriënterende gesprekken om voorafgaand aan het seizoen 2018-2019 een kwalitatief goede nieuwe talentencoach te kunnen presenteren. De KNSB zal de ingezette koers van het meerjarenopleidingsplan en de RTC's, voortzetten.

Door het versterken van de regio’s, via de drie RTC's (Noord, Midden en Dordrecht), is zichtbaar dat de talenten in Nederland een goede ontwikkeling doormaken. De RTC's dienen als kweekvijver voor de nationale trainingsselectie (NTS) van Jeroen Otter.

Mochten er trainers zijn die interesse hebben om in aanmerking te komen voor de functie van RTC-coach shorttrack bij RTC Midden, dan kan dit kenbaar gemaakt worden via een mail aan werken@knsb.nl, uiterlijk vóór 9 februari. Geïnteresseerden dienen tenminste in het bezit te zijn van een ST3 opleiding van de KNSB.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan