Tickets
Shop
Nieuws 06 jan 2018

Knegt zonder problemen door, geen titelprolongatie Schulting

Sjinkie Knegt heeft de eerste dag van de KPN NK Shorttrack zonder problemen overleefd. De Fries kwam in al zijn ritten als eerste over de streep. Suzanne Schulting moest het kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. De winnares van vorig jaar is niet helemaal fit.

Foto : Neeke Smit

De enige verrassing bij de 1500 meter voor mannen was dat Daan Breeuwsma de halve finale niet overleefde. Hij kwam in zijn heat ten val. Bij de 1500 meter voor vrouwen kwamen Yara van Kerkhof en Rianne de Vries in botsing met elkaar. De Vries leek er het meest last van te hebben, maar de schade aan haar enkel lijkt - na onderzoek in het ziekenhuis - mee te vallen. Ze sloeg de 500 meter over, maar reed later in de middag wel de 1000 meter. Die kwam ze zonder problemen door.

Foto : Neeke Smit

Van Kerkhof, het andere slachtoffer van de val, kon haar race pijnvrij hervatten, maar was wel kansloos voor een finaleplek. Zij kan de nationale titel dan ook vergeten. De enige vrouw die alle afstanden zonder problemen overleefde was Lara van Ruijven. Zij lijkt daardoor de grootste kanshebber om de titel van de zieke Suzanne Schulting over te nemen.

Voor Sjinkie Knegt was het een eenvoudige dag. Hij had geen enkele moeite in zijn races en plaatste zich op alle drie de afstanden gemakkelijk voor de volgende rondes. Dylan Hoogerwerf, de winnaar van vorig jaar, plaatste zich ook voor alle afstanden. Jasper Brunsmann, in september verkozen tot talent van het jaar, overtuigde ook door op alle afstanden de volgende ronde te halen.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste dag van de KPN NK Shorttrack.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan