Tickets
Shop
Nieuws 31 jan 2018

Jorieke mag naar PyeongChang: 'Stond te trillen op mijn benen'

Schaatsen.nl, KPN en TeamNL besloten in samenwerking met Eastward Travels deze winter de droom van een schaatsfan uit te laten komen en een reis naar de Olympische Spelen in PyeongChang weg te geven. Met een actie op schaatsen.nl konden fans de afgelopen maanden via social media hun eigen virtuele stadion vullen om daarmee kans te maken op de hoofdprijs, een reis naar Zuid-Korea.

De gelukkige winnares is inmiddels bekend: Jorieke Drent, schaatsfan en goede vriendin van Jorien ter Mors kreeg deze week een wel heel leuk telefoontje. "Ik was net bij de dierenarts om brokjes te halen voor mijn kat Einstein, toen ik gebeld werd. Ik heb daarna meteen teruggebeld en kreeg Bram Hulzebos van Eastward Travels aan de lijn. Hij vertelde me dat ik gewonnen had. Ik stond te shaken op mijn benen en had tranen in mijn ogen. Het is bizar, ik kon het niet geloven."

Toch is het niet de eerste keer dat Jorieke via schaatsen.nl een prijs binnensleept. "Ik heb al een keer op het VIP-deck gezeten, en ook nog een keer kaartjes gewonnen voor een NK", lacht ze. "Jorien zei nog tegen me: 'jij wint ook altijd alles hè?'"

En ja, dan hebben we het over Jorien ter Mors, olympisch kampioene van Sotsji en deelnemer op de langebaan en shorttrack in Gangneung. Op bovenstaande foto is Jorieke te zien in het Sotsji-pak, waarin Ter Mors in 2014 goud haalde op de 1500 meter. "Die moest ik voor de grap aan, ha!"

Jorieke in Thialf

"We hebben elkaar leren kennen op het CIOS in Enschede, in 2006 alweer. Jorien is superblij voor me dat ik gewonnen heb, ze weet ook hoe graag ik hierbij wilde zijn. Samen met een vriendin, haar vriend Jeroen, en haar moeder en zus probeerden we al iets te regelen, maar zo'n reis is erg prijzig. Ik studeer nog, dus dat geld heb je niet zomaar bij elkaar."

Jo Powerrrr!
Van 8 tot en met 15 februari gaat het feest voor Jorieke nu dus toch gewoon door. Of het spandoek voor Ter Mors al in de maak is? "Ik weet nog niet zeker of die mee mag in het stadion, maar ik neem hem zeker mee naar Korea. Omdat onze namen allebei met 'Jo' beginnen, is ons eeuwige ding altijd: 'Jo powerrrr', dat komt dus sowieso op mijn spandoek." 

Aan de aanmoedigingen zal het dus niet liggen, maar wat verwacht Jorieke van Jorien? "In haar voorbereiding hebben we nu wat minder contact, dan laat ik haar een beetje met rust zodat ze zich kan focussen. Wat ik op Instagram voorbij zie komen is dat ze knetterhard aan het trainen is, heel veel energie heeft en heel positief is."

"Het was natuurlijk echt shit dat ze zich niet plaatste voor de 1500 meter, maar Jorien kennende: de energie die daardoor naar boven komt kan zij heel goed omzetten in iets positiefs. Ik hoop ook zeker dat ze een medaille op de shorttrack pakt. Dat is een van de gaafste sporten die ik ken, al is het voor een deel ook een geluksspelletje. Net zoals dat ik deze reis gewonnen heb eigenlijk, hoop ik dat het daar ook de goede kant opvalt!"

Meer lezen over de Olympische Spelen? Klik hier! 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan