Shorttrack, langebaan, marathon en kunstrijden. Er wordt dit weekend weer volop gestreden op het ijs, in binnen- en buitenland. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

ISU EK Shorttrack (12-14 januari)
In het Duitse Dresden vindt dit weekend de EK shorttrack plaats. De laatste internationale krachtmeting voor de olympische equipe. Op vrijdag zijn de kwalificatieronden en zaterdag en zondag volgen de finales. De kwalificaties zijn in samenvatting te zien op NOS.nl en in het NOS Sportjournaal. Zaterdag is er een extra uitzending om 13.50 uur op NOS.nl en op NPO 1. Op zondag begint de reguliere sportuitzending om 13.10 uur. De finales zijn beide dagen geheel live te volgen via de livestream van de ISU. Voor meer informatie klik je hier.

Gruno Bokaal/Zilveren Schaats (13-14 januari)
De Gruno Bokaal/Zilveren Schaats is een van de klassiekers wat betreft langebaanwedstrijden en onderdeel geworden van de Holland Cup. In Kardinge wordt dit allroundtoernooi verreden op zaterdag en zondag. De Gruno Bokaal is tevens selectiewedstrijd voor de KPN NK Allround (27-28 januari).

KPN Marathon Cup 11 (13 januari)
Op de Meent in Alkmaar strijkt het marathonpeloton zaterdag neer voor de elfde KPN Marathon Cupwedstrijd. Het programma start om 17.00 uur met de Regiotop dames en vanaf 20.30 uur sluiten de heren van de Topdivisie de avond af. De wedstrijden zijn uiteraard live te volgen op schaatsen.nl. Meer informatie vind je op schaatsen.nl/marathon.

Nationale Bokaal 3 kunstrijden (13 januari)
In Groningen rijden de kunstschaatsers een wedstrijd voor de Nationale Bokaal. Voor deelnemers, startvolgorde en het programma klik je hier.

KNSB Cup 5 shorttrack (13 januari)
Op de Vechtsebanen in Utrecht staat de vijfde KNSB Cupwedstrijd op het programma. De shorttrackers rijden deze keer de 1000 meter. Meer informatie vind je hier.

KPN NK Mass start (14 januari)
Na de mass startcompetitie is het nu tijd voor de KPN NK Mass start. Voorafgaand aan de laatste dag van de Gruno Bokaal strijden de langebaners in Groningen om de nationale titels. Klik hier voor alle deelnemers en het programma.