Tickets
Shop
Nieuws 11 feb 2018

Hoe kan ik het schaatsen volgen dit weekend?

De Olympische Spelen in Zuid-Korea zijn begonnen. Maar er is meer schaatsen dit weekend: zo worden er twee wedstrijden om de KPN Marathon Cup verreden en is er het KPN NK Junioren Allround, Afstanden en mass start. Ook de shorttrackers en kunstrijders komen in actie.

Olympische Spelen (vanaf 9 februari)
De Olympische Spelen gaan dan eindelijk beginnen! Vrijdag is de openingsceremonie en dan hebben de kunstrijders hun eerste wedstrijden er al op zitten. Zaterdag zijn de eerste schaatsafstanden voor langebaan en shorttrack. Bij het langebaanschaatsen staat dit weekend de 3000 meter voor dames en 5000 meter voor heren op het programma en bij het shorttrack de 1500 meter heren (inclusief finale).

Eurosport heeft dit keer alle televisierechten en schakelt tussen alle wintersporten. De schaatswedstrijden wordt uitgezonden door de NOS; langebaan en shorttrack begint in de meeste gevallen om 11.30 uur. Bovendien worden alle tv-uitzendingen, dus ook de livebeelden, via de stream op de website en de NOS-app aangeboden. Voor het volledige programma van de Spelen kun je hier terecht en voor al het andere nieuws over de Spelen hier

KPN Marathon Cup 13 (9 februari)
Dit weekend staan er twee wedstrijden voor de KPN Marathon Cup op het programma. Op vrijdag reizen de schaatsers af naar Enschede waar de dertiende Marathon Cup van het seizoen wordt gereden. Je kunt via de livestream op schaatsen.nl/marathon de hele wedstrijd volgen. Tevens vindt je daar meer informatie over de wedstrijd. 

KPN Marathon Cup 14 (10 februari)
De andere marathon dit weekend staat een dag later in Amsterdam gepland, op De Coolste Baan van Nederland. De wedstrijd is te volgen via onze livestream en op KPN-kanaal 18. Alle informatie over marathon is te vinden op schaatsen.nl/marathon

KPN NK Junioren A/B/C Allround, Afstanden en Mass start (10-11 februari)
Ook de junioren komen dit weekend in actie. Tijdens dit gecombineerde toernooi wordt de KPN NK Allround (500, 1500, 1000 en 3000 meter of 5000 meter) verreden en zijn er voor de junioren A en B tegelijkertijd nationale afstandstitels te behalen op de 500, 1000 en 1500 meter en massastart. De junioren C rijden een 500 en 1500 meter en een teamsprint. Voor meer informatie kun je hier terecht. Het toernooi is te volgen via onze livestream: op dag één en op dag twee.

NK Masters (10-11 februari)
In Groningen wordt dit weekend het NK voor Masters gereden. Bij dit Nederlands Kampioenschap wordt het NK Afstanden geïntegreerd in het NK Allround. Bekijk hier alle informatie over dit NK.

StarClass 6 (9-11 februari)
In Leeuwarden mogen de shorttrackers aan de bak voor de zesde Star Class van het seizoen. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Sofia Trophy (6-11 februari)
Kyarha van Tiel komt dit weekend in Sofia in actie. Het is één van de laatste voorbereidingen op de Challenge Cup/NK Kunstrijden die over twee weken in Den Haag wordt verreden. Kijk hier voor meer informatie over de Sofia Trophy.

Nationale bokaal 4 (10 februari)
Op zaterdag wordt de vierde Nationale Bokaal kunstrijden georganiseerd in Heerenveen. Deze wedstrijd is live te volgen via de livestream onder het kopje 'Live'. 

Klik hier voor de volledige schaatskalender


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan