Warme chocolademelk in de aanslag! Er staat weer een boordevol schaatsweekend op je te wachten met langebaan, shorttrack, marathonschaatsen en kunstrijden. Wij zetten ze allemaal voor je op een rij, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

ISU World Cup 3 langebaan (7-9 december)
Voordat de internationale top volgende week in Thialf neerstrijkt staat voor de langebaanschaatsers dit weekend in Polen de derde wereldbekerwedstrijd op het programma. Voor deelnemers, het programma en de livestream vanuit Tomaszów Mazoviecki kun je hier terecht.

ISU World Cup 3 shorttrack (7-9 december)
Ook voor de shorttrackers is het alweer tijd voor World Cup nummer drie. Zij zijn daarvoor afgereisd naar Almaty in Kazachstan. Voor meer informatie over deelnemers en de livestream, moet je hier zijn. 

StarClass 4 (7-9 december)
Maar er staan meer shorttrackwedstrijden op het programma komend weekend! In Heerenveen wordt de vierde Starclass verreden. Voor meer informatie, klik hier.

Rabo Holland Cup - Gruno Bokaal/Zilveren schaats (8-9 december)
De Gruno Bokaal is een jaarlijks terugkerend allroundtoernooi (vierkamp) dat wordt georganiseerd door het gewest Groningen en deel uitmaakt van de Rabo Holland Cup-reeks. Naast een individuele wedstrijd is het ook een gewestelijke ploegenwedstrijd (Zilveren Schaats). De Gruno Bokaal/Zilveren schaats geldt tevens als selectiewedstrijd voor het KPN NK Allround. Meer informatie vind je hier.

Rabo Holland Cup - Utrecht City Bokaal (8-9 december)
De sprinters kunnen dit weekend terecht op de Vechtstebanen in Utrecht voor de Utrecht City Bokaal. Deze schaatsklassieker is in de loop van de jaren regelmatig veranderd, maar sinds 2007 is het een sprinttoernooi over twee keer 500 meter en twee keer 1000 meter. Naast klassementspunten voor de Rabo Holland Cup zijn er ook startbewijzen te verdienen voor het KPN NK Sprint. Klik hier voor meer informatie over deelnemers en het toernooi. 

KPN Marathon Cup 6 (8 december)
Zou het weekje rust na de Trachitol Trophy de marathonschaatsers goed hebben gedaan? Dat gaan we zaterdag zien in Alkmaar, waar de KPN Marathon Cup wordt hervat. Voor meer informatie en de livestream kijk op schaatsen.nl/marathon.

Golden Spin en Santa Claus Cup (5-9 december)
Voor de kunstrijders staan komend weekend wedstrijden op het programma in Zagreb (Golden Spin) en Boedapest (Santa Claus Cup). Tijdens beide toernooien staat een mooi rijtje Nederlandse deelnemers op het ijs. Klik op de wedstrijd om te zien wie dat zijn, en voor meer informatie. 

Nationaal Pupillentoernooi kortebaan = afgelast
Minder goed nieuws voor de Nederlandse pupillen, het kampioenschap dat dit weekend op Biddinghuizen verreden zou worden is afgelast. De te hoge temperatuur en veel wind zorgen ervoor dat Flevonice nog dicht is.

Klik hier voor de volledige kalender.