Tickets
Shop
Nieuws 18 aug 2018

Vier op een rij voor Simon Albrecht

Al jarenlang is hij onverslaanbaar op de 300 meter: meervoudig wereldkampioen en wereldrecordhouder Simon Albrecht. De Duitser won vrijdagavond in Oostende als bijna vanzelfsprekend zijn vierde Europese titel op rij, maar die prestatie leek aan het begin van dit inlineseizoen nog ver te zoeken. Hij raakte geblesseerd aan een spier in zijn bovenbeen.

Foto : Eline Hooghiemstra

Het 23-jarige sprintkanon schitterde daardoor van afwezigheid tijdens de meeste inlinewedstrijden deze zomer en kwam ook tijdens het Duitse nationale kampioenschap maar kort in actie. Toch werd hij daarna op basis van een goed trainingskamp door zijn coaches geselecteerd voor het WK in Nederland, en nu het EK in België. "Ze hadden het vertrouwen in me dat ik toch voor de medailles mee zou kunnen doen", luidt het.  

En dat vertrouwen maakte Albrecht begin juli direct waar met een zilveren medaille op de one lap in Arnhem. Tijdens de 100 meter verrekte hij een dag later echter opnieuw zijn bovenbeenspier, waarna hij de strijd om medailles op de kortste sprintafstand moest staken.

Met nog maar een maand tot het EK was er dus alweer werk aan de winkel voor de sprinter: "Ik heb veel fysiotherapie gehad en in trainingen weinig starts gemaakt. Met flying laps heb ik op snelheid kunnen trainen. Het herstel is gelukkig spoedig verlopen en ik ben goed teruggekomen. Dat moest ook wel, want de 300 meter is mijn favoriete afstand. Ik ben de laatste wereldkampioen."  

Favoriete afstand
En met de laatste, bedoelt Albrecht ook écht de laatste. Zijn lievelingsonderdeel wordt namelijk niet langer verreden in WK-verband en in Nederland stond de tijdrit afgelopen zomer al niet meer op het programma. Zonde, als we het Albrecht vragen: "Ik vind het geen goede beslissing. De 300 meter tijdrit is de puurste vorm van sprinten; er zijn geen andere mensen in de baan, er wordt niet geduwd en je start helemaal alleen. De snelste wint dus eigenlijk gewoon."  

Dat er plannen zijn om er een 200 meter voor terug te laten komen, waarbij twee skeeleraars het in de baan tegen elkaar opnemen, verzacht de pijn: "Ik ben blij dat ze in ieder geval met een nieuwe sprintafstand bezig zijn." 

Foto : Eline Hooghiemstra

In vorm
Albrecht zal naast de sprintafstanden op de piste ook de wegwedstrijden in Oostende meepakken. "Ik voel me goed, ik ben in vorm en ik kijk uit naar de komende dagen. Ik wil laten zien wat ik kan op alle afstanden."

"Je zou na een WK kunnen denken; 'dit is maar een EK', maar het is echt een serieuze competitie", besluit hij. "Ioseba Fernandez is een van de snelste sprinters ter wereld, dus ik ben heel blij dat ik hem hier heb kunnen verslaan." 

Klik hier voor alles over het EK Inlineskaten.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan