De laatste wedstrijd van de KNSB Baancompetitie zit er alweer op. In Wolvega werd zaterdagmiddag de finale van de nationale competitie afgesloten met een one lap en puntenkoers.

Het was een volle middag voor de sprinters. Zij verschenen maar liefst drie keer achter elkaar op het asfalt voor een serie, halve finale en finale op de one lap. Bij de dames werd deze gewonnen door Bianca Roosenboom, voor Marit van Beijnum en Maya de Jong. De Jong pakte hiermee het klassement. Van Beijnum en Anna van den Bos mochten naast haar op het podium klimmen.

Bij de heren werd de laatste sprintwedstrijd van de baancompetitie gewonnen door Gerrie van Lingen, die zijn blijdschap over het tevens winnen van het klassement onderschreef met een blije oerkreet. Ronald Mulder en Mathias Vosté finishten als tweede en derde. In het klassement waren plaats twee en drie voor Rémon Kwant en Merijn Scheperkamp.

Lange afstanden
Voor de klassementen over de lange afstanden stond op de slotdag een puntenkoers op het programma. Elma de Vries opende al vroeg in de wedstrijd de aanval en wist bij de dames overtuigend te winnen. Anna van den Bos en Bianca Roosenboom eindigde op tweede en derde positie. Het klassement werd gewonnen door Van den Bos, gevolgd door De Jong en Bente Kerkhoff. 

Bij de heren verdedigde Luc ter Haar zijn leidende positie in het klassement door als eerste ten strijde te trekken. Hij kreeg gezelschap van Casper de Gier en Marc Middelkoop. Het tweetal liet Ter Haar vervolgens achter zich en verdeelde onderling de punten. Met nog twee ronden te gaan, ging Middelkoop er zelf vandoor en won daarmee de puntenkoers, voor De Gier en Ter Haar. Het klassement ging naar Ter Haar, voor Middelkoop en Ruurd Dijkstra.

Klik hier voor de volledige uitslagen en eindklassementen.