In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we de schaatsers pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan EK-ganger Glenn Nijenhuis.

Bio
Naam:
Glenn Nijenhuis
Geboortedatum: 29-12-2000
Woonplaats: Heerde
Specialiteit: Inlineskaten, sprinten
Opmerkelijk: Nijenhuis mocht vorige maand als reserve invallen bij het WK Inline-skaten in Heerde en Arnhem. Deze week doet hij mee aan het EK in Oostende, waar hij hoopt een plaats bij de top-5 te veroveren.
Instagram: @glennnijenhuis

Dilemma's
Asfalt of vesmaco
"Vesmaco, 100 procent. Ik kom uit Heerde en daar ligt een vesmacopiste. Daar train ik altijd op. Vesmaco is beter voor de wielen. Je hebt meer grip en je wielen slijten minder snel. Op een vesmacopiste heb je ook veel meer snelheid in de bochten."

Heerde of Heerenveen
"Voor trainingen kies ik Heerenveen, want daar heb je een dak boven je hoofd en kan er geen water op de baan vallen. Voor de wedstrijden ga ik voor Heerde, want daar is veel meer sfeer."

100 meter of one lap
"100 meter. Daar ben ik beter in. Hoe korter hoe beter voor mij. Ik vind het ook wel mooi dat je echt naast elkaar rijdt, man tegen man. Een ander kan je niet in de weg zitten, dat scheelt ook weer. Het gaat om pure snelheid, net als een 300 meter. Het gaat erom wie het snelste is. De one lap is ook supermooi, maar de 100 meter is net wat meer voor mij."

Fietstraining of krachttraining
"Dan ga ik toch voor fietstraining. Dat vind ik wel leuker. Gewoon mooi buiten een rondje fietsen. Buiten zijn vind ik altijd wel fijn, zeker als het mooi weer is. Ik fiets vaak alleen, maar soms ook met een groepje."

Koffie of thee
"Koffie. Thee lust ik sowieso niet. Koffie drink ik elke ochtend, dus dat is een makkelijke."

Spreken of zwijgen
"Doe toch maar spreken. Als je alles zegt en gewoon eerlijk bent, lucht dat wel op."

Film of serie
"Film. Ik kijk eigenlijk amper series. Ik kijk wel af en toe een filmpje, maar ben geen Netflix-persoon. Als je aan een serie begint, blijf je vaak kijken en dat is niet altijd handig."

💨💨

Een bericht gedeeld door Glenn Nijenhuis (@glennnijenhuis) op

Hond of kat
"Hond. We hebben thuis ook een hond en een kat heb ik nooit gehad. Daar heb ik ook niet zoveel mee. We hebben een kruising tussen een labrador en een herder. Die is bijna twee jaar. Daarvoor hebben we ook al twee honden gehad."

Wereldrecord of wereldkampioen
"Dat is een lastige. Vaak als je een wereldrecord pakt, pak je ook een titel. Maar ik ga toch voor wereldkampioen, dan krijg je ook echt een plak. Dat lijkt me mooi. Bij het skeeleren draait het wel om het wereldkampioenschap. Ik mocht als reserve rijden op het WK en daar train je uiteindelijk wel voor."

Birthday #17

Een bericht gedeeld door Glenn Nijenhuis (@glennnijenhuis) op

Opgeruimd of gezellige bende
"Gezellige bende. Dat heb ik nu ook weer op de hotelkamer voor het EK. Ik deel een kamer met Merijn (Scheperkamp) en Bas (Meijer). Die zijn ook wel zo. Dat is denk ik ook wel een jongensding."

Instagram of Snapchat
"Toch Instagram. Snapchat gebruik ik niet zoveel. Op Instagram blijven je foto’s ook altijd zichtbaar."

In bloedvorm langs de baan of in slechte vorm erop
"Dan ga ik toch voor in slechte vorm erop. Een EK bijvoorbeeld is wel iets waar je voor traint. Daar rijden alleen al vind ik mooi. Zo’n kampioenschap is wel de mooiste wedstrijd. Ik rijd ook liever wedstrijden. Daar leer je het meeste van qua ervaring hoe je een wedstrijd aanpakt. Dat kun je in de training niet nadoen."

Laat naar bed of vroeg uit de veren
"Vroeg eruit. Op zich heb ik met beide geen moeite, maar ik vind het wel fijn als je moet trainen als je dat ’s ochtends gedaan hebt. Ik ga ook nog gewoon naar school, dus ik moet er elke ochtend wel vroeg uit. Ik lig niet zo vaak laat op bed."

Kampioen voor een ander land of een vierde plaats als beste prestatie
"Die is lastig. Dan denk ik toch wel dat het mooier is om voor Nederland een vierde plaats te halen. Voor een ander land kampioen worden lijkt me helemaal niks. Als je voor Nederland uitkomt, ben je sowieso al goed. Dat is in andere landen nog wel eens anders. Nederland is een goed land en we kunnen altijd wel goed mee."

Elke training slecht weer of tegen de richting in skeeleren
"Tja… Als het in Heerenveen elke training slecht weer is, maakt dat mij niet uit, haha. De andere kant om vind ik helemaal niks. Ik kan het wel, maar dat ziet er echt niet uit. Dan is er echt niets over van mijn techniek."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Sjors Leek - Laatste update op 16 aug 2018 om 13:44