Tickets
Shop
Nieuws 02 sep 2018

24KiKa: 126.584,34 euro en een nieuw wereldrecord

In Biddinghuizen werd afgelopen weekend de vijftiende editie van 24KiKa gehouden. Tijdens het inmiddels welbekende evenement halen groepjes inlineskaters in estafettevorm geld op voor de strijd tegen kinderkanker.

Foto : Vincent Riemersma

De ambities werden deze zomer gelegd bij een opbrengst van 100.000 euro, waar de skeeleraars zaterdag met vlag en wimpel in slaagden. Met 126.584,34 euro haalden ze ruim 25.000 euro meer op dan vorig jaar.

600 kilometer op de teller voor Arjan Mombarg | Foto : Vincent Riemersma

617,7 kilometer
En dat was niet het enige record dat gebroken werd. Oud-marathonschaatser Arjan Mombarg uit Vorden skeelerde op het asfalt van Flevonice naar een nieuw (officieus) wereldrecord. Waar de groepen skeeleraars zich gewoonlijk in estafettevorm 24 uur lang over de baan bewegen, stond Mombarg een etmaal solo op de skeelers om een recordafstand af te leggen. Het oude record werd door Mombarg aangescherpt tot 617,7 kilometer. Het record zal niet als officieel de boeken in gaan, omdat deze is verreden tijdens een evenement.

"Het is nog steeds het allerbelangrijkste voor mij dat het voor KiKa was, het nevendoel was om 600 kilometer te rijden", vertelde Mombarg na afloop van zijn topprestatie aan speaker Henk Jan Kerkhoff, die de recordrace op de voet volgde. "Vannacht dacht ik nog even; het wordt lastig, maar later kwam het toch allemaal goed. Ik heb het niet alleen gedaan, heel veel mensen hier verdienen een lintje, daar wil ik een groot applaus voor vragen."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan