Marathonschaatsers als Ingmar Berga, Crispijn Ariëns en Gary Hekman richten zich deze zomer op het WK Inline-skaten in Heerde en Arnhem. Ook zij zijn gedreven en willen optimaal aan de start staan van dat kampioenschap.

Berga richt zich vooral op het wegtoernooi en de marathon. "Voor het pistetoernooi kom ik gewoon tekort. De marathon is voor mij echt het belangrijkste. Ik wil daar echt in de best mogelijke vorm zijn."

Hij vervolgt. "Momenteel ben ik niet topfit uit het schaatsseizoen gekomen en bouw ik rustig op. Op de NK's wil ik echt goed zijn, daarom gaan we begin april al op fietskamp naar de zon. Daar trainen we vooral onze uithouding waarna we eenmaal terug in Nederland snel overgaan naar het skeeleren om echt in topvorm te raken op de wieltjes. Dat skeeleren is zo'n mooie sport, het weer wordt beter en het is zo leuk om te doen, aan motivatie geen gebrek", lacht Berga.

Ook Ariëns is gebrand op een topnotering op het WK in eigen land. In 2013 won hij goud op de marathon en stiekem hoopt hij dat dit jaar voor eigen publiek nog eens over te doen. "Ik heb vorig jaar op het EK in Lagos de marathon gereden. Die werd toen op een waardeloos wegparcours verreden en toen werd ik nog derde. Misschien kan ik dit jaar nog wel iets beter doen op het WK."

Rustperiode
Na een succesvolle schaatswinter met drie zeges op de KPN Marathon Cup is Ariëns fit uit de winter gekomen. "We hebben het schaatsseizoen prachtig kunnen afsluiten met nog een paar natuurijswedstrijden. Daarnaast was ik ook in Zweden erg goed. Nu is het tijd voor een rustperiode, daarna gaan we weer aan de slag richting het skeelerseizoen."

Deze zomer focust de rijder van Team Okay Fashion & Jeans zich naast het WK ook op marathons. De Europa Cups daarentegen laat hij aan zich voorbijgaan. "Ik heb dat jarenlang gedaan en dat kost heel erg veel energie. Ik wil die energie nu meer sparen om te gebruiken voor mijn voorbereidingen richting het NK. Want dat toernooi is heel belangrijk richting het wereldkampioenschap."

Alles lezen over de WK Inline- en Freestyle-skaten? Klik hier!

Door Arno van Haverbeke - Laatste update op 30 apr 2018 om 20:56