Tickets
Shop
Nieuws 10 apr 2018

iSkate trekt stekker uit organisatie

De overkoepelende organisatie iSkate houdt in de huidige vorm op te bestaan. Er zou geen uitzicht zijn op voldoende sponsoring op de lange termijn. Twee medewerkers van iSkate bevestigen het nieuws aan schaatsen.nl.

Foto : Sander Chamid

Beiden zeggen in gesprek met schaatsen.nl dinsdag door de iSkate-directie op de hoogte te zijn gebracht. Er zou nog naar een extra sponsor/partij zijn gezocht, maar deze werd niet op tijd gevonden. Mede daardoor is het niet mogelijk om voor komend seizoen een ploeg te formeren.     

Eerder werd al bekend dat AfterPay, een van de ploegen die onder iSkate valt, na het olympische seizoen zou stoppen met de sponsoring van de schaatsploeg.

Nu houdt dus ook Team Plantina, de ploeg van coach Gerard van Velde, op te bestaan onder de koepelorganisatie. Dat betekent dat schaatsers als voormalig wereldkampioen sprint Kai Verbij en regerend Nederlands kampioen sprint Dai Dai Ntab op straat staan. Of Team Plantina zelfstandig doorgaat, is niet bekend.

Naast Verbij en Ntab stonden ook Ronald en Michel Mulder, Thomas Krol en Pim Schipper onder contract bij Team Plantina. Linda de Vries en Annouk van der Weijden maakten deel uit van de allroundploeg van Plantina, maar beiden besloten een punt te zetten achter hun loopbaan. 

Team AfterPay bestond vorig seizoen uit Jorien ter Mors, Anice Das, Janine Smit, Floor van den Brandt, Bo van der Werff, Karolina Erbanova en Letitia de Jong.  

iSkate werd in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning te bieden voor de hele loopbaan, van junior tot wereldtopper. Onder de organisatie valt ook het RTC Noord van onder anderen olympisch kampioen Esmee Visser. 

Vorm geven 
iSkate geeft in een persverklaring  bezig te zijn 'de toekomst vorm te geven'. Hoe die toekomst eruit ziet is echter nog onduidelijk. 

"Bekend is dat het in het schaatsen tijd kost goede sponsors te vinden", aldus iSkate. "Die tijd nemen wij. Intussen is, zoals arbeidsrechtelijk verplicht, aan alle medewerkers en sporters met een aflopend contract meegedeeld dat het contract niet wordt verlengd en dat we op dit moment geen nieuwe aanbieding doen."

iSkate verwacht pas in mei meer duidelijkheid te kunnen geven.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan