Tickets
Shop
Nieuws 25 apr 2018

De Vries verlengt contract bij Team LottoNL-Jumbo

Douwe de Vries heeft zijn contract bij Team LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd, zo meldde de ploeg woensdagmiddag op haar eigen website.

Foto : Neeke Smit

De Vries maakte in 2014 de overstap naar de ploeg van trainer Jac Orie en veroverde de afgelopen jaren drie keer de wereldtitel team pursuit en het brons op de vijf kilometer op de WK Afstanden in 2015. Hij wist zich afgelopen winter niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

"Ik ben heel blij dat ik nog een jaar mag schaatsen voor Team LottoNL-Jumbo", reageert de 35-jarige routinier. "Ik kijk er naar uit om verder met Sven Kramer te trainen en ik hoop een steentje bijdragen aan de ontwikkelingen van 'jonkies' als Patrick Roest en Chris Huizinga. Maar daarnaast ga ik er natuurlijk ook alles aan doen om het maximale uit mezelf te halen. Plaatsing voor de World Cups is mijn eerste doel."

"Douwe is de afgelopen jaren een vaste waarde in de ploeg geweest. Alhoewel hij wellicht een wat minder seizoen heeft gehad, leverde hij veel kwaliteit in de trainingen", voegt coach Orie toe. "Dat heeft zeker meegespeeld in de overwegingen. Vorig jaar leverde hij zijn beste testen ooit. Hopelijk komt dat dit seizoen er weer uit."

Klik hier voor het volledige transferoverzicht langebaan 2018-2019.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan