Tickets
Shop
Nieuws 30 apr 2018

Antoinette de Jong naar LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met Antoinette de Jong. De 23-jarige schaatsster tekende maandag een tweejarig contract bij de formatie van coach Jac Orie. De Jong zal samen met olympisch kampioene Carlijn Achtereekte en juniorenwereldkampioene Joy Beune de vrouwentak vormen.

Foto : Soenar Chamid

Afgelopen seizoen sprokkelde De Jong in de kleuren van Team Justlease.nl nationale titels op de 3000 en 5000 meter bij elkaar. Op de Olympische Spelen van PyeongChang pakte ze zilver op de team pursuit en het brons op de 3000 meter. 

"Ik ben heel bij met de overstap naar LottoNL-Jumbo. Het is een sterke ploeg met optimale begeleiding en faciliteiten", meldt De Jong op de site van de ploeg. "Ik ben ervan overtuigd dat ik onder Jac Orie de volgende stap in mijn carrière kan zetten en ik kijk er naar uit om samen met Carlijn en Joy te trainen."

Orie is blij met de komst van De Jong. "We beschikken nu over drie vrouwen die elkaar kunnen optrekken naar een nog hoger niveau. Antoinette is een zeer sterke rijdster die al een paar seizoenen tot de wereldtop behoort. We gaan er de komende tijd alles aan doen zodat zij voor de titels kan strijden, op zowel de afstanden als bij het allrounden."

Met De Jong bestaat Team LottoNL-Jumbo inmiddels uit negen schaatsers. De equipe heeft wel afscheid genomen van Gerben Jorritsma, die het afgelopen seizoen zich niet wist te plaatsen voor de internationale wedstrijden.

Klik hier voor het volledige transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan