Carlijn Achtereekte en Hein Otterspeer hebben hun contract bij Team LottoNL-Jumbo verlengd. Achtereekte, bij de Winterspelen van Zuid-Korea goud veroverde op de 3000 meter, tekende voor twee jaar bij. Otterspeer kwam een nieuwe verbintenis voor een jaar overeen met de formatie van coach Jac Orie.

De 28-jarige Achtereekte, een van de verrassingen van PyeongChang, reed ten tijde van haar olympische succes nog geen tien maanden bij Orie. "Dat ze dan al een dergelijke prestatie levert, is fantastisch", aldus Orie in een persverklaring. "Daarom is het extra interessant om uit te vinden wat Carlijn nog meer kan als we langer met elkaar samenwerken. We hopen uiteraard de lijn op de 3000 meter door te zetten, daarnaast gaan we kijken wat mogelijk is op de allround.'' Achtereekte zegt uit te kijken naar die nieuwe uitdaging.

Naast de olympisch kampioene verlengde ook Otterspeer zijn overeenkomst bij de geel-zwarte formatie. De 29-jarige sprinter miste afgelopen seizoen deelname op de Olympische Spelen en het WK Sprint, maar won bij de World Cup-finale in Minsk wel de 500 meter. "Hein is een hartstikke goede schaatser, maar slaagde het afgelopen seizoen er niet in om dat op de belangrijke momenten te laten zien", zegt Orie. "Deze zomer gaan we er keihard aan werken om weer op het niveau te komen van de jaren waarin hij vice-wereldkampioen sprint werd."

Ook Otterspeer heeft de blik weer 'naar voren' gericht. "Gelukkig heb ik het seizoen met een fraaie overwinning kunnen afsluiten. Ik weet dat ik het in me heb en ben blij met het vertrouwen van Jac en zijn team. We gaan er alles aan doen om volgend seizoen op de belangrijke momenten te strijden voor de overwinning."

Voor komend seizoen bestaat de ploeg van Orie tot nu toe uit Sven Kramer, Patrick Roest, Chris Huizinga, Jan Smeekens, Achtereekte, Otterspeer en nieuwkomer Joy Beune.