Tickets
Shop
Nieuws 21 sep 2017

Snellink: 'Laten we beginnen bij A en dan naar B gaan'

In het jaar van Sotsji stroomde Adwin Snellink in bij de nationale selectie. Toen maakte de shorttracker het proces richting de Spelen al enigszins mee, en nu zit hij er zelf middenin. Tijdens de selectiewedstrijd vrijdag in Thialf wil hij zijn plek in het team veiligstellen voor de eerste wereldbekers.

Foto : Neeke Smit

Het is een goede zomer geweest voor de 24-jarige Snellink. Hij heeft naar eigen zeggen alle trainingen gedaan die hij wilde doen. Bondscoach Jeroen Otter had dit keer een verrassing in petto voor zijn ploeg: een wandelkamp op Corsica. In juni hebben de rijders en de staf vijf dagen gehiket door het groene landschap van het eiland.

"Dat was supervet", vertelt hij. "Van tevoren keek ik er wel tegenop want ik loop nooit. Ik moest even goed nadenken over wat ik überhaupt mee moest nemen en ben naar zo’n wandelwinkel geweest om me voor te bereiden. Maar uiteindelijk was het heel gaaf. Zo, wat een prikkels je daar krijgt! Je wandelt op 2.000 meter hoogte in die bergen met je team. Die uitzichten zijn waanzinnig."

5 AMAZING days of hiking!! An experience you will never forget👌🏔 #gr20 #hiking #backpack #corsica #adventure

Een bericht gedeeld door Adwin Snellink (@adwinsnellink) op

"Voor mijn gevoel heb ik weer een stap gezet en is mijn basisniveau gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Het is uren maken. Qua trainingsarbeid ben ik stabieler. Als je vermoeid bent, haal je dan nog wel een bepaald niveau. Vanuit die basis kun je goed momenten uitkiezen waarop je fit wilt worden of pieken."

Stapsgewijs
Wordt er ook al nauwlettend gekeken naar de (internationale) concurrentie? "Op dit moment ben ik nog vooral met mezelf bezig. De Invitation Cup is een mooi meetpunt voor jezelf en tegenover anderen. Om te kijken hoe je uit de zomer bent gekomen, want je hebt eigenlijk geen idee. Een wedstrijd blijft een wedstrijd. Dan ben je van heel veel dingen afhankelijk."

Dit seizoen komt er een einde aan zijn eerste olympische cyclus. Het ultieme doel is duidelijk, maar hij wil nog niet te ver vooruit kijken. "Ik denk dat je bij het begin moet beginnen. En dat zal vrijdag zijn. Daar heb ik heel erg zin in. Ik ben met volste vertrouwen uit de Invitation Cup gekomen. Nu moet je weer laten zien dat je sterk bent en goed genoeg voor de wereldbekers."

Weightss💪🏆 #powerclean #weights

Een bericht gedeeld door Adwin Snellink (@adwinsnellink) op

"Vervolgens zal je tijdens die wedstrijden weer wat kleinere doelen gaan stellen en zo wil ik stapsgewijs toe werken naar uiteindelijk die Olympische Spelen halen. Je kijkt wel ver maar je kijkt ook weer dichtbij. Laten we eerst bij A beginnen en dan naar B gaan."

In eigen land
De Zuid-Hollander ziet er naar uit om in actie te komen tijdens de World Cup in eigen land, of nog beter gezegd in eigen provincie. "Ik heb het EK 2015 in Dordrecht meegemaakt met de relay. Dat vond ik heel vet. En een jaar later hadden we de wereldbekerfinale ook in Dordrecht. Die week werd ik ziek en een dag van te voren had ik 39,5 graden koorts. Toen heb ik me afgemeld en niet gereden. Dat was wel echt een domper. Dus deze wil ik zeker niet missen. Lijkt me echt heel mooi om een World Cup in eigen land te rijden."

Alleen de winnaar van de selectiewedstrijd in Thialf is direct verzekerd van zijn plekje in het wereldbekerteam, daarnaast is er nog een aanwijsplek. "Ik voel nog niet echt druk. Op de dag zelf zal het wel zo zijn. Het liefst wil je gewoon winnen. Dan weet je zeker dat je erbij zit."

Van 5-8 oktober vindt in Dordrecht de Audi ISU World Cup Shorttrack plaats. Klik hier voor meer informatie en tickets.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan