Tickets
Shop
Nieuws 21 sep 2017

Simon Schouten ontvangt ereprijs Marathonschaatser van het Jaar

Tijdens de perspresentatie van Team Clafis in restaurant Het Ambacht in Heerenveen is Simon Schouten door de KNSB verrast met de ereprijs ’Marathonschaatser van het Jaar’ (seizoen 2016-2017). De marathonschaatser van Royal A-ware ontving uit handen van marathoncompetitieleider Willem Hut het bijbehorende fraaie bronzen beeld.

Foto : Vincent Riemersma

Schouten kreeg de marathon jaarprijs onder andere voor zijn winst in de competitie van de KPN Marathon Cup 2016-2017 en zijn prestaties bij diverse wedstrijden op natuurijs. De Andijker won niet alleen het eindklassement van de KPN Marathon Cup, maar zegevierde ook nog eens in vijf van de veertien wedstrijden, waaronder de Cupfinale in Amsterdam.

Ook zegevierde Schouten in de marathon op natuurijs in Noordlaren, de enige natuurijswedstrijd in het afgelopen schaatsjaar in Nederland. Daarnaast schreef hij de derde KPN Grand Prix-wedstrijd in Luleå op zijn naam en werd hij dagwinnaar van de KPN Grand Prix finale-wedstijd over 150 kilometer in Falun, beide verreden op natuurijs in Zweden. In het eindklassement van de KPN Grand Prix eindigde Schouten als tweede achter Frank Vreugdenhil.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan