De exploitant van de ijshal Silverdome in Zoetermeer moet komend seizoen de grote ovale schaatsbaan openstellen. Silverdome wilde alleen de ijshockey- en curlingbaan openen voor publiek, omdat de 250 meter lange schaatsbaan achterstallig onderhoud heeft en niet genoeg opbrengt om de kosten hiervan te betalen.

De gemeente Zoetermeer is het daar niet mee eens en eiste in kort geding dat de exploitant dit winterseizoen toch de grote ijsbaan opent. Volgens de gemeente heeft de Silverdome een maatschappelijke functie en zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van de hele ijshal. De rechter is het daarmee eens.

Bovendien stopte de gemeente destijds publiek geld in de bouw ervan. De kosten voor het repareren van betonrot en lekkages kunnen niet op de gemeente worden afgewenteld. De exploitant had hiervoor zelf geld moeten reserveren, vindt de rechtbank. Eventuele lage inkomsten van de ovale schaatsbaan moet de Silverdome compenseren met inkomsten uit de andere onderdelen. De Silverdome moet op korte termijn onderhoud plegen om de schaatsbaan te kunnen openen.

Door ANP - Laatste update op 14 sep 2017 om 11:44