Koen Verweij kan de 'comeback kid' van dit seizoen worden. Onder leiding van zijn voormalig TVM-coach Kosta Poltavets traint hij mee met de Russische ploeg. "Koen houdt van hard werken", aldus de trainer.

In gesprek met R-Sport vertelt Poltavets over de voorbereidingen op de Olympische Spelen en de Nederlandse gast in zijn ploeg. "Het is moeilijk voor hem. Hij heeft twee jaar gemist. Fysiek is het zwaar: het gaat niet alleen over de hoeveelheid werk, maar de hoeveelheid werk in hoge kwaliteit. Maar daar houdt hij van", zegt de trainer. "Voor hem is het een soort unieke kans. Het 'overlevingsprincipe' treedt in werking - misschien komt er iets uit."

Volgens Poltavets levert de aanwezigheid van Verweij geen problemen op binnen de groep. "Hij spreekt een beetje Russisch. Hij kan 'mijn naam is Koen' zeggen, ha. Op sociaal gebied is er geen isolement, maar er is wel competitie. Het helpt hem om focus te houden en dat geldt ook voor Denis (Yuskov) en de anderen."

Hard work #vikoen

Een bericht gedeeld door Koen Verweij (@koenverweij) op

De taalbarrière is voor de coach soms wel lastig. "Het is moeilijk voor mij om informatie in een keer in twee talen te doen. In de eerste plaats let ik op ons team, maar we werken er aan. Koen is een slimme man en draagt bij aan de sfeer in het team." Of zijn comeback succesvol zal zijn na twee jaar? "Het is gewoon een kloof. Hij is getalenteerd en werkt harder dan alle anderen. Maar voor zo'n korte periode voor de Spelen is het alsof... Mission Impossible. Dit is onze film. Maar de belangrijkste rol is niet voor Tom Cruise, maar Koen Verweij."