Tickets
Shop
Nieuws 21 sep 2017

Kleibeuker: 'Laatste seizoen als fulltime topsporter'

Nog één seizoen en dan houdt Carien Kleibeuker het topsportbestaan voor gezien. Dat zei de 39-jarige schaatsster van Team Clafis tijdens het persmoment van de ploeg. Kleibeuker zal nog wel actief blijven in het schaatsen. "Zolang mijn lijf het toelaat, blijf ik nog wel wedstrijden rijden."

Foto : Neeke Smit

Vorig seizoen kende ze 'best wat twijfels' over haar fitheid. "Ik was vaak ziek, maar nu gaat het weer een stuk beter. Ik houd heel erg van het schaatsen, maar het vergt gewoon heel veel van je. Er komt ook zoveel meer bij kijken. Dus qua fulltime sporten is het mijn laatste jaar", aldus Kleibeuker, die zich dit seizoen focust op de vijf kilometer en de mass start.

Kleibeuker hoopt dat ze haar topsportcarrière kan afsluiten met een derde Olympische Spelen. Tijdens de vorige Spelen in Sotsji behaalde ze verrassend de bronzen plak achter Martina Sáblíková en Ireen Wust. In 2006 kwam ze in Turijn niet verder dan de tiende plek. Vorig jaar veroverde ze voor de derde keer op rij de nationale titel op de 5.000 meter, haar favoriete afstand. Bij de WK afstanden in Zuid-Korea eindigde ze als zevende op die afstand. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan