Officieel is het nog zomer, maar voor de shorttrackers is het winterseizoen alweer in volle gang. Na de KNSB Cup staat komend weekend de eerste internationale wedstrijd van het olympisch seizoen op het programma. Wie rijden er mee, en wat staat er eigenlijk op het spel? Wij zetten het op een rijtje:

Wie doen er mee?
Een grote groep shorttrackers had zich al geplaatst voor de internationale wedstrijd in Thialf, maar vrijdagochtend, een dag voor het toernooi, mochten nog vijf heren in een zogenaamde skate-off strijden om de laatste startplekken. Middels een one-lap hebben Mylan Elzink, Jasper Brunsmann, Leon Bloemhof en Bas Boelsma zich bij de selectie weten te voegen. Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Wat staat er op het spel?
"De Invitation Cup is net als de KNSB Cup minder van belang dan de selectiewedstrijden op 22 september, maar we nemen ze wel mee richting de wereldbekerwedstrijden", vertelt Jeroen Otter. "Deze wedstrijden zijn lekker om in het wedstrijdritme te komen. Bovendien worden hier ook relays gereden en niet bij de selectiewedstrijd."

Waar moet je zijn, en wanneer?
De Invitation Cup vindt plaats in Thialf en de toegang is gratis! Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 10.30 uur met de 1500 meter heats. Op zondag wordt er om 11.00 uur afgetrapt met de kwartfinales 500 meter. Bekijk hier het volledige programma.

Klik hier voor uitslagen, livestream en meer.