Tickets
Shop
Nieuws 02 okt 2017

Rianne de Vries blikt vooruit op Dordrecht

De shorttrackers hebben Boedapest verlaten en zijn op weg naar Dordrecht. Vanaf donderdag is de Sportboulevard het strijdtoneel voor de tweede World Cup in de reeks van vier. Voor Rianne de Vries komen deze wedstrijden nog iets te vroeg na haar enkelbreuk, maar ze traint wel weer dagelijks. We blikken vooruit op de komende wereldbeker.

Foto : Neeke Smit

Dit weekend zal De Vries haar ploeggenoten komen aanmoedigen in Dordrecht. "Ik verwacht een mooie wedstrijd. In eigen huis kun je vaak net iets meer geven en boven jezelf uitstijgen", vertelt ze. "Het team heeft een goede lijn te pakken en die zal worden doorgezet. Ik heb er vertrouwen in dat we dit keer wel de finale halen met de relayploegen."

Zowel de dames als de heren werden zaterdag in de halve finale van de aflossing bestraft. Suzanne Schulting probeerde haar positie te verdedigen tegenover de Italiaanse Arianna Fontana maar veroorzaakte een valpartij voor beiden. "Fontana rijdt zo goed, het is moeilijk om haar achter je te houden", zegt De Vries. "Het was een alles of niets poging van Suzanne. Ik heb de A-finale van de dames gekeken en niemand kon Korea bijhouden. Afgelopen seizoen lukte dat ons wel, dus dat moet nu ook goed komen."

Pech
Bij de heren kwam Daan Breeuwsma tijdens de relay in het gedrang met een Kazach, die vervolgens in aanraking kwam met Sjinkie Knegt. Knegt ging er meteen vandoor maar achteraf bleek het dus een foute wissel te zijn. "Dat zijn dingen die je niet kunt voorbereiden. Daan kon geen kant op en dan voelt Sjinkie een duw en gaat. De kwartfinale wonnen de mannen overtuigend, dus het was gewoon pech."

Ook op individuele afstanden ziet De Vries nog meer kansen. "Zeker als ik kijk naar hoe iedereen de zomer is doorgekomen. Maar ze hebben het nu al goed gedaan. Alle landen staan hier met hun beste rijders dus een A-finale halen is moeilijk, maar ik denk dat die er wel in zitten. Het was heel knap dat Suzanne en Yara (van Kerkhof) de B-finale van de 1000 meter reden. Dylan (Hoogerwerf) viel op met zijn tweede plek in de B-finale van de 500 meter." Zaterdag won Knegt een bronzen medaille op de 1500 meter.

De vier penalty's die Schulting in Boedapest kreeg, waren jammer aldus De Vries. "Ik hoop dat ze nu alles heeft gepakt voor dit seizoen. Deze uitslag kan worden geschrapt voor de olympische kwalificatie maar niemand anders kan nu nog fouten maken. Daar moeten we als team wel rekening mee houden."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan