Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2017

Ploegwissel Sam Boon en Daniel Niero vlak voor seizoenstart

In de laatste week voor de start van het nieuwe schaatsseizoen heeft AB Vakwerk nog toestemming gekregen van de KNSB om een rijderswissel uit te voeren. Sam Boon en Daniel Niero zullen van plaats wisselen.

Foto : Neeke Smit

Daniel Niero komt hierdoor in het nieuwe seizoen uit voor AB Vakwerk en Sam Boon zal voor opleidingsploeg AB Direct op de startlijst staan, meldt Schaatspeloton.nl. De wissel is gedaan om de geblesseerde Boon later in het seizoen in de luwte terug te kunnen laten keren na zijn herstel, terwijl AB Vakwerk vanaf de start van het seizoen op volle sterkte kan staan met de 21-jarige Italiaan Niero in de gelederen.

Boon stapte in 2015 over naar AB Vakwerk en tekende in februari voor nog eens twee jaar bij. In maart liep de 25-jarige rijder uit Hem een hernia op en moest drie maanden plat liggen. Hierdoor kon hij niet trainen en liep al wat achterstand op. Tijdens de teampresentatie van AB Vakwerk was Boon nog redelijk optimistisch. "Ik moet nu de volgende stappen zetten en we zullen zien. Ik ben een winnaar."

Niero is een van de nieuwkomers in de ploeg van coach Roy Boeve. Vooruitblikkend op de marathoncompetitie sprak hij voorzichtige ambities uit. Vorig jaar won de Italiaan een wedstrijd bij de Beloften en mocht eenmalig doorstromen naar de Topdivisie, waar hij meteen derde werd. "Misschien kan ik dit keer wat marathonwedstrijden winnen. Ik weet dat het moeilijk is in de A-groep maar in Haarlem stond ik aan de start met de gedachte 'ik hoop dat ik de finish haal' en toen eindigde ik op het podium. Dus het kan altijd gebeuren. En natuurlijk zal ik ook het team helpen."

De eerste KPN Marathon Cup-wedstrijd wordt 21 oktober verreden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan