Tickets
Shop
Nieuws 30 okt 2017

Opgeluchte Nuis: 'Soms moet je hard op je bek gaan'

Na zijn teleurstellende 1500 en 500 meter nam Kjeld Nuis zondagmiddag revanche op de 1000 meter bij de KPN NK Afstanden. De sprinter van Lotto-Jumbo plaatste zich op die afstand wél voor de eerste wereldbekers van het jaar. "Met afwachtend en berekend rijden, kom je er niet."

Foto : Sander Chamid

"Ik ben enorm opgelucht", zei Nuis na afloop van zijn 1000 meter in de catacomben van Thialf. "Dat is denk het juiste woord voor mijn weekend. Het feit dat ik vandaag wel een World Cup-ticket heb weten te bemachtigen, maakt een hoop goed, maar zeker niet alles."

Nuis eindigde vrijdag als zesde op de 1500 meter en dus slaagde de wereldkampioen op die afstand er niet in om een wereldbekerticket te bemachtigen. "Het was gewoon tien keer niks", kijkt hij twee dagen na zijn race erop terug.

"Ik moet op zo'n 1500 gebrand zijn en voor elke meter willen knokken. Met afwachtend en berekend rijden, kom je er niet. Ik ben na afloop heel kwaad op mezelf geworden, maar misschien had ik hard voor mezelf moeten zijn voor mijn race. Het is een harde les geweest, maar blijkbaar had ik die nodig. Er is maar één manier om het te leren en dat is door soms keihard op je bek te gaan. Dit mag niet meer gebeuren."

Foto : Sander Chamid

Veerkracht
Na zijn zevende plek op de 500 meter van zaterdag herstelde Nuis zich op de slotdag van de NK enigszins. De 27-jarige sprinter hoefde op de 1000 meter alleen Team Plantina-rijder Kai Verbij voor zich te dulden en dus stelde hij op zijn favoriete afstand wel een World Cup-ticket veilig.

"Mijn rit was zeker niet vlekkeloos, maar ik heb gevochten voor iedere meter", zei Nuis. "Ik ben blij dat ik veerkracht heb getoond en mezelf naar een zilveren plak heb geknokt. In mijn ogen had ik moeten winnen, maar helaas had ik op de laatste kruising niet de macht om door te trekken. Daar baal ik wel een beetje van. Ik had namelijk graag de titel gepakt."

Vertrouwen
Ondanks zijn matige seizoenstart heeft de Leidenaar er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. "Afgelopen seizoen bij de KNSB Cup in Groningen begon ik ook niet sterk. Laten we het positief bekijken. Het feit dat ik bij de trainingswedstrijden in Inzell sneller heb gereden dan dit toont aan dat ik nog niet op mijn best ben. Ik ben ervan overtuigd dat het de komende maanden nog veel beter wordt en ik het beste van mezelf kan laten zien."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan