Net iets meer dan een week voor de start van het marathonseizoen heeft team Bouw & Techniek afscheid moeten nemen van coach Jeroen de Vries. Hij wordt per direct vervangen door Ron Neymann.

Het onmiddellijke vertrek van Jeroen de Vries is een harde klap voor het team van Bouw & Techniek. De oud-marathonschaatser is vanaf het begin betrokken geweest bij de formatie, die aanvankelijk van start ging als Radson-Jinstal. "We hebben het team samen opgebouwd tot wat het nu is’’, stelt teammanager Dolf Wissmann.

 In zes jaar onder Jeroen de Vries verliep de ontwikkeling van de ploeg geleidelijk, maar zeker omhoog. "Van een team dat onderin bungelde zijn we uitgegroeid naar een vaste waarde in de top drie van het peloton. Afgelopen jaar hebben we zelfs het ploegenklassement van de Top Divisie gewonnen. Daarnaast hebben we mooie overwinningen geboekt en veel podiumplaatsen gehaald. Op het laatste NK Afstanden hadden we zelfs vier rijders aan de start van de vijf en tien kilometer. Dat is een mooie erelijst.’’

De rol van De Vries daarin was onmiskenbaar. De coach wist schaatsers beter te maken, en sprak tot de verbeelding met zijn manier van werken. Veel schaatsers die overstapten naar Bouw & Techniek deden dat om te kunnen samenwerken met Jeroen de Vries.

Maar nu gooit de coach de handdoek in de ring. De Vries – ook nog de man achter schaatskledingbedrijf Hunter - acht zichzelf niet meer in staat zijn rijders te kunnen geven wat nodig is om optimaal te kunnen presteren. "Aangezien Jeroen in de hele organisatie geen remmende factor wil worden, heeft hij besloten per direct te stoppen’’, aldus Wissmann, die meteen aangeeft dat de ploeg dat besluit betreurt. "Maar we respecteren zijn beslissing. Imiddels hebben we Ron Neymann, die eigenlijk als assistent aan de slag zou gaan, doorgeschoven naar de plek van Jeroen de Vries.’’ Neymann was tot twee jaar geleden nog actief als coach van Okay Fashion & Jeans.

 

Door Eric Korver - Laatste update op 02 nov 2017 om 12:19