Tickets
Shop
Nieuws 19 okt 2017

Eerste plaatsen verdiend voor NK Supersprint / Pure Sprint

Tijdens de eerste van twee wedstrijden Super Sprint / Pure Sprint, die tijdens de herfstvakanties in Inzell worden gehouden, zijn de eerste startbewijzen voor het NK Supersprint / Pure Sprint verworven.

Foto : Neeke Smit

Wedstrijden Supersprint / Pure Sprint zijn bij gebrek aan natuurijs in 1990 in het leven geroepen om de 'puurste' vorm van sprinten te promoten. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter. De Nederlandse kampioenschappen Supersprint / Pure Sprint vinden dit seizoen plaats op 24 februari 2018 in Groningen. Pure sprinters als Michel Mulder, Jespers Hospes, Jan Smeekens en Thijsje Oenema stonden vaak ook bij dit NK aan de start.

Uit een deelnemersveld van 100 rijders hebben de volgende schaatsers zich met hun resultaat in Inzell verzekerd van een startbewijs.

Dames:
- Yasmine Bouaziz (C-junior)
- Daphne de Ruiter (B-junior)
- Romée Ebbinge (A-junior)
- Myron Koops (neo-senior/senior)

Heren:
- Chris Fredriks (C-junior)
- Flo van der Vlist (B-junior)
- Leon de Hoop (A-junior)
- Gerrie van Lingen (neo-senior/senior)

Volgende week tijdens de tweede wedstrijd van deze serie vallen er weer dezelfde aantal plaatsen te verdienen. Op basis van de uitslagen van het NK in 2017 hebben Floor van den Brandt en Janine Smit zich bij de dames neo-senioren/senioren ook al verzekerd van een startplaats. Bij de heren waren dat eveneens de nummers één en twee van het vorige NK: Dai Dai Ntab en Jesper Hospes.

 Bekijk hier alle uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan