De nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins (VVD), was zondag aanwezig bij de wereldbekerwedstrijd in Thialf. "Heerlijk om zo dichtbij het ijs te zijn, het was enorm gezellig."

Het sportbeleid valt onder het takenpakket van minister Bruno Bruins. In de begroting van het nieuwe kabinet wordt extra geld opzij gezet voor sport. Zo komt er nog eens 10 miljoen per jaar extra bij voor de topsport om de olympische en paralympische teams te ondersteunen, komt er meer ruimte voor topsporttalenten om studie en sport te combineren en wordt er meer geld uitgetrokken voor de organisatie van sportevenementen in Nederland.

Ook gaat de regering meer middelen inzetten tegen dopinggebruik, matchfixing, corruptie en misbruik in de sport. "Sport is heel belangrijk voor de regering, maar nog veel belangrijker voor de Nederlander. Van lekker sporten samen krijg je een glimlach op het gezicht", aldus minister Bruins, zelf actief skiƫr en zwemmer.

Waar gaan we dat extra budget zien? "We zijn natuurlijk net gestart. We moeten zien hoe we dat gaan uitgeven, we gaan de komende tijd gebruiken om een goede verdeling te maken. Het zou niet correct zijn als ik nu al iets over de indeling zou zeggen", licht minister Bruins toe.

Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB, vindt het geweldig dat de minister aanwezig was in Thialf. "Het is belangrijk om op allerlei plaatsen in de sport het gesprek te voeren over sportbeleid, het geeft vertrouwen dat het nieuwe kabinet de juiste accenten gaat leggen. We gaan ook praten met de directeur sport van het ministerie van VWS over wat dit gaat betekenen voor de schaatssport. Schaatsen ligt toch verankerd in de Nederlandse cultuur."

Pieter de Kroon, voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB hoopt dat de schaatssport van het nieuwe kabinetsbeleid gaat profiteren. "Je ziet de beleving hier in Thialf, iedereen geniet van het schaatsen."

Foto : Huub Snoep

Vlnr.: Jeroen Kraaij (manager commerciƫle zaken van de KNSB), Arie Koops (directeur sport KNSB), Pieter de Kroon (voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNSB), Marc Winter (directeur Thialf), Bruno Bruins (minister Medische Zorg en Sport) en Piet Geurts (directeur-bestuurder van de KNSB).

Door Jessica Merkens - Laatste update op 13 nov 2017 om 14:52