Kees Heemskerk (22) uit Warmond en Ella van Vloten (17) uit Haarlem hebben vrijdag op de kunstijsbaan in Breda hun titel geprolongeerd tijdens de tweede editie van de schaatswedstrijd 'Kjelds Vliegende Start'.

 In het schaatsconcept bepaalde wereldkampioen Kjeld Nuis het tempo en iedere ronde vielen de laatste deelnemers af. Uiteindelijk had Heemskerk de langste adem van de mannen en sprintte van Vloten het hardst van de vrouwen.

Na vorig jaar de eerste editie te hebben gehad in Thialf was dit jaar de kunstijsbaan in Breda het podium voor Kjelds eigen innovatieve schaatsconcept. “Het was geweldig om zo dit succesvolle seizoen af te sluiten”, zegt Kjeld Nuis.

 
“De laatste tijd was vooral presteren en daarom was het ook wel eens lekker vandaag niet om de winst te schaatsen. Net als vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om samen met Red Bull Kjelds vliegende start te organiseren. Het is een spannende afvalkoers met een combinatie van een massastart, tussensprints en lange afstand.”

De finalisten kwalificeerden zich de afgelopen weken door hun snelste rondetijd te schaatsen op verschillende banen in Nederland met een MYLAPS-meetsysteem. Vrijdag namen zij plaats achter Kjeld Nuis. Met nog vier schaatsers in de race stapte Kjeld uit en sprintten zij in de laatste ronde voor de winst.