Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 29 jun 2017

Dilemma's met Bianca Roosenboom: 'Ik blijf altijd zo lang mogelijk in bed liggen'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Bianca Roosenboom.

Bio
Naam: Bianca Roosenboom
Geboortedatum: 22-08-1989
Geboorteplaats: Kampen
Specialiteit: Inlineskaten
Opmerkelijk: Roosenboom doet zowel mee aan het Europees kampioenschap inlineskaten als aan de World Games
Twitter: @Bianca_roosb
Instagram: @biancaroosenboom

Dilemma's
World Games of Europees kampioenschap
"World Games. Dat toernooi vindt één keer in de vier jaar plaats, dat maakt het extra speciaal. Daarnaast zie ik het als de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten. In elk land zijn de World Games het belangrijkste. Ronald en Michel Mulder hebben ervoor gekozen om het EK over te slaan en zich te focussen op de World Games. Dat snap ik wel. Ze hebben al meerdere Europese medailles, maar een plak op de World Games ontbreekt nog. Ook moeten zij nog rekening houden met het aankomende schaatsseizoen. Waarom ik in tegenstelling tot de gebroeders Mulder bij zowel het EK als de World Games in actie kom? Simpel. Ik heb met mijn coach gesproken en wij zien het Europees kampioenschap als de perfecte voorbereiding op de World Games. Je moet hard trainen om daar goed te zijn en in mijn ogen is er geen betere training dan een wedstrijd."

GOUD

Een bericht gedeeld door Bianca Roosenboom (@biancaroosenboom) op

Pasta of pannenkoeken
"Pannenkoeken! Ik neem altijd pannenkoeken voor een wedstrijd. Mijn moeder neemt nu zelfs pannenkoekenmix mee naar het EK."

Spijkerbroek of jurk
"Absoluut een spijkerbroek. Een jurkje is hartstikke leuk, maar een spijkerbroek is toch wat praktischer."

Bier of wijn
"Ik lust geen bier en ook geen wijn. Geef mij maar een Malibu cola. Na één glaasje ben ik dronken, ha!"

Zelf koken of uit eten
"Uit eten. Ik ben niet zo van het zelf koken. Natuurlijk kook ik weleens, maar ik geef de voorkeur aan het eten buiten de deur. Je hebt dan ook geen afwas, dus dat scheelt. Daarnaast heb ik geen goede keuken in mijn flat. Ik ga over een half jaar verhuizen, dus als je me dan belt, kies ik misschien wel voor koken."

Laat naar bed of vroeg opstaan
"Laat naar bed. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik slaap bijna nooit voor twaalf uur. Bij de grote toernooien ben ik ook altijd de laatste die naar bed gaat. Het is misschien niet altijd verstandig, maar op de een of andere manier kan ik niet vroeg slapen. Ik vind het lastig om 's ochtends vroeg op te staan. Als het moet, doe ik het natuurlijk wel, maar ik blijf altijd zo lang mogelijk liggen. Ik zorg dat ik net genoeg tijd heb om alles te doen."

Spreken of zwijgen
"Ik ben vrij open en eerlijk, maar in een nieuwe groep met mensen die ik niet zo goed ken, zwijg ik weleens. In een omgeving waarin ik me vertrouwd voel, geef ik makkelijk mijn mening."

Zingen of dansen
"Geen van beide. Dat is absoluut geen succes. Als ik in de toekomst ga trouwen, zal ik eerst op dansles moeten, ha."

All-inclusive hotel of op de camping
"Als ik dan toch op vakantie ga, dan liever op een camping. Lekker in de natuur. Als sporter zie je al genoeg hotels."

Zomer of winter
"Zomer. Ik ben niet zo van de kou. Dat vind ik maar niks."

Tweede worden of afstappen
"Dan liever tweede worden. Als je niet harder kunt, moet je tevreden zijn met een tweede plaats. Natuurlijk ga ik iedere wedstrijd voor de winst, maar als iemand beter is, moet je dat accepteren."

Op een duizendste goud missen of een bronzen medaille
"Goud missen. Het is heel simpel: zilver is beter dan brons."

30km op de skates toeren :-)

Een bericht gedeeld door Bianca Roosenboom (@biancaroosenboom) op

Auto of fiets
"Auto. Ik kan geen fiets zeggen. Ik krijg namelijk nog weleens commentaar dat ik te snel de auto pak. Bijvoorbeeld als het regent."

Kampen of Heerenveen
"Heerenveen. Daar wonen de meeste vrienden. Ik vind Heerenveen een heel fijne stad. Alles wat ik nodig heb, is er. Het feit dat er een nieuwe piste is gebouwd, vind ik geweldig. Lekker dicht bij huis trainen. Daarnaast heeft het een overkapping, dus ook bij slecht weer kan ik gewoon mijn trainingsuren maken."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan