De wedstrijdkalenders langebaan, shorttrack en marathon voor het komend seizoen zijn bekend en staan op de site.

Langebaan
Het eerste grote treffen op de langebaan is het KPN NK Afstanden op 27, 28 en 29 oktober in Heerenveen. Hier vallen naast titels startplaatsen te verdienen voor het eerste World Cup-blok. De eerste ISU World Cup staat twee weken later op het programma, eveneens in Thialf.

De "kraker" in de aanloop naar de Winterspelen in PyeongChang wordt voor de langebaanschaatsers het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat op Tweede Kerstdag in Heerenveen begint en vier dagen zal duren. Na de Spelen in Zuid-Korea is natuurlijk het WK Allround in het Olympische Stadion een fantastisch "toetje".

Voor de Spelen staat op 27 en 28 januari het gecombineerde KPN NK Sprint/NK Allround op het programma (Heerenveen). De junioren kunnen voor hun KPN NK Sprint en Lange Afstanden, wellicht zelf gecombineerd met een Mass Start, al op 15, 16 en 17 december aan de bak. De plaats van dit NK is nog niet bekend.

Verder staan alle "klassiekers" weer op de kalender en biedt de Holland Cup competitie weer een mooie reeks wedstrijden voor talenten en de rijders die het internationale circuit missen.

 Shorttrack
Na "warm rijden" bij de eerste KNSB Cup op 2 september en de Invitation Cup een week later (beide wedstrijden zijn in Heerenveen) zijn de ISU World Cups in Boedapest, Dordrecht, Shanghai en Seoul ontzettend belangrijk. Tijdens deze OKT-reeks worden de startbewijzen voor de Spelen verdeeld. Prachtig dat de World Cup op 5, 6, 7 en 8 oktober één van die wedstrijden is.

De KNSB Cup biedt weer vijf wedstrijden voor de talenten en de rijders die het internationale circuit missen.

Marathon
De openingswedstrijd van de KPN Marathon Cup en de Finale vinden beide plaats op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. In de tussenliggende maanden staan er verdeeld over het land nog dertien Cup-wedstrijden op het programma. Het KPN NK Kunstijs staat op 1 januari op de rol, het KPN ONK Natuurijs op 27 januari op de Weissensee. In Oostenrijk worden ook twee Grand Prix-wedstrijden verreden, waarna de KPN Grand Prix-reeks op het ijs bij Lulea van 22 t/m 25 februari een vervolg krijgt.

De kalender voor kunstrijden volgt later.

Selectiecriteria
De selectiecriteria voor de nationale langebaanwedstrijden (NK’s, Holland Cups) worden in augustus/september bekend.

Klik hier voor de complete wedstrijdkalenders langebaan, shorttrack en marathon.