De wielerploeg van LottoNL-Jumbo zal de komende jaren kunnen rekenen op extra steun. Zuivelgigant Friesland Campina zal volgens de Telegraaf als co-sponsor in het gezamenlijke project stappen. De schaatsploeg zal nog even geduld moeten hebben.

De nieuwe sponsor stapt vooralsnog niet in de schaatstak van Lotto-Jumbo. De kracht van dit sportsponsorproject zat drie jaar geleden, toen De Lotto het plan met beiden sportploegen initieerde, juist in het overkoepelende karakter tussen de schaats- en wielerploeg. Hier lijkt men nu van af te stappen.

Teammanager van de wielerploeg, Richard Plugge, erkent dat er haast was bij het tekenen van de contracten. Vandaar dus ook dat de schaatsploeg vooralsnog geen sponsoring krijgt van Vifit Sport. "We zullen zeker over de schaatsploeg gaan praten en kijken hoe we hen in de toekomst in deze deal kunnen inpassen", aldus Plugge.

Friesland Campina werkt sinds twee jaar als official supplier ook al samen met NOC*NSF als de expert op het gebied van goede basiszuivel. Het Friese bedrijf zet de komende jaren in op sport. Zo moedigt Campina met de campagne ’Sterk met Campina’ sportend Nederland aan om gezond te leven.