Michel Mulder en Moniek Klijnstra hebben zaterdag in Otterlo de Nederlandse titels binnengehaald op de 100 meter. De kortste afstand in het inlineskaten zorgde voor spektakel in de straten van het Veluwse dorp.

Michel Mulder versloeg in de finale met een machtige spagaatfinish zijn ploeggenoot Rick Schipper. Twan Berlijn werd in de B-finale derde. In een bliksemsnelle tijd van 9,99 seconden reed Mulder tevens een nieuw Nederlands record. “Mooi dat ik gewonnen heb.” Mulder volgt zijn broer Ronald Mulder op als Nationaal kampioen. Op de vraag van speaker Jannes of het nog uitmaakt dat iedereen naar hem keek voor de overwinning antwoordt Mulder, “Dat is al een paar jaar zo, dat gaat nooit wennen.”

“Otterlo is de mooiste wedstrijd van het jaar, het is leuk om hier de 100 meter te rijden”, aldus de sprintkampioen. “Straks rijden ze hier 42 kilometer, mijn tong ligt al na twee rondjes op de grond!”

Moniek Klijnstra prolongeert titel
Klijnstra wist haar Nationale titel te prolongeren met een nieuw Nationaal record van 11.10. Ze deed dit door shorttrackster Yara van Kerkhof op gepaste afstand te verslaan. Clarissa van Maaren reed naar het brons. Het was niet zomaar appeltje eitje, vertelt Klijnstra na afloop. “Het moet natuurlijk wel nog gebeuren. Ik voelde me ontspannen naar dit NK toe en ga als tevreden mens naar huis!” aldus de blonde sprintkampioene.

Foto : Neeke Wassenbergh

“Ik vond het echt heel cool”, vertelt vice-kampioene Van Kerkhof. “Het is totaal anders dan shorttracken, daar gaan we naar vier passen meteen de bocht in.” Volgend jaar wil ze als het lukt weer aan de start staan. Voordat het zover is moet ze nog één ding leren om Klijnstra van de troon te stoten, “Ik kan geen spaghaatfinish!” lacht Van Kerkhof.

World Games
Aankomende week reist Michel Mulder samen met broer Ronald, Kay Schipper en Bianca Roosenboom naar Polen voor de World Games. “Voor mij is het de mooiste wedstrijd op skeelergebied. Ik wil de kans aangrijpen om hoog te kunnen komen”, blikt hij vooruit.

 

 

 

Door Jessica Merkens - Laatste update op 15 jul om 23:41